"Ο θησαυρός της Ιάνειρας": Βιωματικό εργαστήρι στο Μουσείο Κοτσανά

Η Ιάνειρα είναι η μυθική Ωκεανίδα νύμφη, που φυλάσσει αιώνες τώρα τη μυστική δύναμη του νερού στη φύση και προστατεύει τις θάλασσες από κινδύνους παρέα με τον θεό Ποσειδώνα. Ποια είναι η αποστολή που έρχεται να μας θέσει σήμερα;

Τα ιερά λιβάδια της Ποσειδωνίας κινδυνεύουν! Ανάμεσά τους και ο θησαυρός της Ιάνειρας στον θαλάσσιο βυθό. Προκειμένου να προστατεύσουμε τον πολύτιμο θησαυρό της θα… «βουτήξουμε στο νερό» και θα επιστρατεύσουμε τις γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων γύρω από την υδραυλική και ναυτική τεχνολογία. Συλλέγουμε στοιχεία για τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών με σκοπό να φτάσουμε ως το ωκεάνιο βασίλειο; Άραγε ποια θαυμάσια μυστήρια και ποιοι γρίφοι μάς περιμένουν υπομονετικά εκεί για αιώνες ολόκληρους; Μήπως νέα κομμάτια του περίφημου Μηχανισμού των Αντικυθήρων; Σύνθημα ανακάλυψης για εμάς θα είναι η φράση: «το νερό κρύβει θαύματα»!

Ο θησαυρός της Ιάνειρας μάς περιμένει και εμείς είμαστε έτοιμοι να σώσουμε τις θάλασσες μια για πάντα από τον κίνδυνο της καταστροφής. Δύναμή μας οι Ωκεάνιες Νύμφες!

Το βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών και θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 12:00 μ.μ.

  • Διάρκεια: 60’
  • Κόστος: 8€
  • Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
Τηλ: 2114110044 / 6907292002 
Email: [email protected]