"Η μαγική ιστορία του π": Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας διοργανώνει μία σειρά από συναρπαστικά ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα για τα παιδιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της "Σταθεράς π", το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 12:00 μ.μ., περιμένει τα παιδιά ηλικίας 6 - 12 ετών στο βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι με τίτλο «Η μαγική ιστορία του π». 

Το Μουσείο Κοτσανά γιορτάζει τα μαθηματικά αλλιώς και προσκαλεί τα παιδιά σε ένα ξεχωριστό βιωματικό ταξίδι με επίκεντρο την καρδιά της …λογικής! Τι είναι το περίφημο «π» και γιατί μαθηματικοί από όλο τον κόσμο το τιμούν κάθε χρόνο; Κάποιοι λένε πως είναι ο αρχηγός των μαθηματικών συμπτώσεων. Άλλοι πάλι, πως βρίσκεται παντού. Αλήθεια που θα το συναντήσουμε; Η απάντηση κρύβεται στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, τα μαθηματικά, τη φυσική, την τέχνη ακόμα και στην ημερομηνία των γενεθλίων μας.

Βουτάμε στο παρελθόν, εντοπίζουμε τη «ρίζα» του «προβλήματος» και μαθαίνουμε ποιος επινόησε τους αριθμούς και τα γεωμετρικά σχήματα. Άραγε τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αρχαία τριάδα και τη φράση «μή μου τοὺς κύκλους τάραττε»; Παρέα με τον Αρχιμήδη και τον Πυθαγόρα ανακαλύπτουμε τον υπέροχο κόσμο που κρύβεται πίσω από το «μυστήριο» π! Εσύ Πόσα π θα μΠορέσεις να εντοΠίσεις;

  • Κόστος συμμετοχής: Παιδιά 8 ευρώ.
  • Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.
  • Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2114110044 έως και μια ημέρα πριν.


Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι