Καλλιτεχνικό, αφηγηματικό εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Ηρακλειδών

To Μουσείο των Ηρακλειδών παρουσιάζει το ολόφρεσκο πρόγραμμα εικαστικών-πολιτιστικών εργαστηρίων "Από Μουσείο σε Μουσείο", Λουλούδια στο Μουσείο! The Uffizi Galleries.

Σε αυτή τη σειρά εργαστηρίων, θα ταξιδέψουμε με οδηγό την τέχνη και την κουλτούρα, στα πιο γνωστά, αλλά και όχι τόσο γνωστά, μουσεία του κόσμου. Παραμύθια, ιστορία της τέχνης, ανθρωπολογία, όλα θα είναι μέσα στις βαλίτσες μας που θα γεμίσουμε με εμπειρίες, γνώσεις και σουβενίρ!

Από το ΜοΜΑ ως το μουσείο Ορσί, αλλά και το Μουσείο για το ψωμί και αλλού, θα τριγυρνάμε στις γωνιές του κόσμου για να δούμε τις σημαντικές συλλογές των ανθρώπων και των κατορθωμάτων τους. Θα περιπλανηθούμε στις συλλογές, θα έρθουμε σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό κάθε χώρας και φυσικά μέσα από δημιουργικό παιχνίδι και κατασκευές, θα φτιάξουμε τα δικά μας εκθέματα.

Τελευταίος σταθμός για την τρέχουσα περίοδο, The Uffizi Galleries στη Φλωρεντία. Λουλούδια στο Μουσείο. Άνοιξη! Vivaldi και φυσικά Botticelli!

Για να γιορτάσουμε τον ερχομό της άνοιξης ας πάμε μέχρι τη Φλωρεντία, ας περιπλανηθούμε στις στοές του Ουφίτσι και ας ανακαλύψουμε πόσα λουλούδια μπορούμε να βρούμε στα περίφημα έργα που εκτίθενατι στο καταπληκτικό αυτό Μουσείο. Έπειτα με απλά υλικά, θα φτιάξουμε το δικό μας μπουκέτο από όμορφα λουλούδια. Είστε έτοιμοι; Πάμε λοιπόν!

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Βασιλεία Βαξεβάνη

Πότε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
Ώρα: 10:30 - 12:00
Κόστος: 12€ ανά παιδί
Ποιοι: Όλα τα παιδιά από 5 έως 8 ετών
Θέσεις: Περιορισμένος αριθμός 16 θέσεων

Μουσείο των Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Θησείο
Τηλ: 2103461981 / 2103410570