Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός διοργανώνει το Σάββατο 30 Μαρτίου ένα θεατρικό βιωματικό παιχνίδι για παιδιά 7-13 ετών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

Η δράση “Ποιος είμαι; Από που έρχομαι; Που πηγαίνω;” έχει σκοπό να ενθαρρύνει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθησή τους μέσα από το πολύπλευρο έργο του Αλέκου Φασιανού. Κεντρικός άξονας εστίασης είναι ο “ήρωας” στο έργο του Αλέκου Φασιανού και πώς αυτός, από τους ήρωες της αρχαιότητας μέχρι και του σημερινούς, μπορεί να λαμβάνει πολλές μορφές παραμένοντας πάντοτε άνθρωπος, με όμοια πάθη και συναισθήματα.

Μέσα από ποικίλες ασκήσεις και θεατρικές τεχνικές, τα παιδιά ασκούνται στην παρατήρηση και καλούνται να ανακαλύψουν πολλές πτυχές των μορφών του Αλέκου Φασιανού, στήνοντας σιγά-σιγά ένα παζλ ρόλων, συναισθημάτων και καταστάσεων που ζωντανεύουν θεατρικά.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εικαστική δράση, όπου τα παιδιά, σε υποομάδες, συνδημιουργούν την δική τους ανθρώπινη φιγούρα, την τοποθετούν στο σκηνικό περιβάλλον και παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της δράσης τους στους γονείς, κηδεμόνες και συνοδούς τους*.

Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσης: Σχολείο Παιχνιδιού - Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης

  • Ώρα έναρξης: 12.00
  • Διάρκεια: 90 λεπτά
  • Κόστος: 15 €

*Αναφορικά με την παρουσίαση, οι γονείς, κηδεμόνες και συνοδοί των παιδιών καλούνται να έρθουν στον χώρο 13.30 ώστε να ολοκληρωθεί η παρουσίαση των παιδιών ενώπιον τους. Η διάρκεια της παρουσίασης είναι περίπου 10 λεπτά.

Για διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email: [email protected]

Μουσείο Αλέκος Φασιανός
Νεοφύτου Μεταξά 15, Αθήνα (σταθμός Μεταξουργείο ή σταθμός Λαρίσης)
Τηλ: 2108819079