"’21 Επαναστατικές Στρατηγικές": Θεματική εμπειρία επίσκεψης στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας "Κώστας Κοτσανάς" περιμένει παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε μία θεματική εμπειρία επίσκεψης, με τίτλο "'21 Επαναστατικές Στρατηγικές". 

Η θεματική της πολεμικής τεχνολογίας μάς αφηγείται τη δικής της ιστορία και μας προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για να συνθέσουμε το δικό μας όπλο της ειρήνης.

Από την κρυπτογραφία και τα παιχνίδια στρατηγικής της αρχαιότητας, μέχρι το καριοφίλι και τα πολεμικά πλοία της Επανάστασης, ομοιότητες και διαφορές διαμορφώνουν ένα μοναδικό σκηνικό που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε σπουδαία ιστορικά γεγονότα.

Σημαντικοί σταθμοί και πτυχές των ελληνικών στρατηγικών επικοινωνίας, άμυνας και επίθεσης θα αποκαλυφθούν μέσα από μια βιωματική διαδρομή «εν καιρώ πολέμου», που θα αναδείξει αμυντικές, και όχι μόνο, πρακτικές που επιβίωσαν ανά τους αιώνες.

Μια «επαναστατική» θεματική ξενάγηση θα περιμένει τους επισκέπτες του Μουσείου Κοτσανά για να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τις στρατηγικές των αρχαίων Ελλήνων και των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, με βάση τα διαδραστικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής του «Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών».

  • Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 24 & Δευτέρα 25 Μαρτίου, στις 12:00 μ.μ.
  • Διάρκεια: 60’ 

*Απαραίτητη η προκράτηση
**Η θεματική εμπειρία επίσκεψης προσφέρεται δωρεάν. Οι επισκέπτες καταβάλλουν μόνο το αντίτιμο γενικής εισόδου στο Μουσείο (5€)

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας "Κώστας Κοτσανάς"
Πινδάρου 6, Αθήνα
Τηλ: 2114110044