Psaroloco: Το Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου έρχεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (20-21/4)

Το Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου υπόσχεται μια μαγευτική σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων, ειδικά προσαρμοσμένων για νεότερο κοινό οικογένειες και εκπαιδευτικούς και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο με προκράτηση θέσης.

Το Φεστιβάλ εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy, καθώς συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών και με παράλληλες δρασεις.

Το Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσφέρει 52 υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών, κινούμενο σχέδιο- ντοκιμαντέρ - μυθοπλασία, από 17 χώρες, που ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, την οικολογική συνείδηση, την ισότητα, τον διαπολιτισμικό διάλογο, την κοινωνική ένταξη και την ενσυναίσθηση.
 
Οι ταινίες συμμετείχαν ή απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ (Annecy, Clermont- Ferrand, Βerlinale, κ. α) στα βραβεία Cesar και κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες, από 4 ετών και για όλη την οικογένεια. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υπότιτλους.

ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Προτεινόμενες Ηλικίες: 4-6ετών
 
ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
Προτεινόμενες Ηλικίες: 7-9ετών
 
ΦΙΛΙΑ & ΦΥΣΗ
Προτεινόμενες Ηλικίες: 10-12ετών
 
Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ
Προτεινόμενες Ηλικίες: 12-14ετών
 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
Προτεινόμενες Ηλικίες: 14 -17ετών
 
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Προτεινόμενες Ηλικίες: 14 -18ετών​
 
ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ
Διαδικτυακό πρόγραμμα

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.

Psaroloco: Το παιδικό 7 εφηβικό φεστιβάλ κινηματογράφου έρχεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (20-21/4)

Στο Φεστιβάλ επίσης, θα πραγματοποιηθούν.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤEΤΡΑΔΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ PSAROLOCO
Κάθε κινηματογραφική προβολή στο φεστιβάλ συνοδεύεται από ξεχωριστό εκπαιδευτικό τετράδιο που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη μέσω των ερωτήσεων συζήτησης και των προτροπών δραστηριότητας. Ενώ ταυτόχρονα κάνουν εισαγωγή και σας προσκαλούν να γνωρίσετε την εκπαιδευτική τάξη PsarolocoEdu.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κινούμενα σχέδια για δημοτική τάξη - Υλοποίηση: Jan Mika Animator 
Αυτό το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στην τέχνη των μέσων και στη δημιουργική παιδεία, με πρακτικούς τρόπους χρήσης της κινούμενης εικόνας στην τάξη.
Οι αρχάριοι στο animation είναι ευπρόσδεκτοι.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ANIMATION
Για παιδιά 7 - 9 ετών - Υλοποίηση: Γιάννης Αλεξάκης / Εικαστικός - Animator, Ανδριανή Βεντούρη / Εικαστικός – Εκπαιδευτικός 
Εικαστικοί animator και εκπαιδευτικοί θα αποκαλύψουν στα παιδιά τη βασική λειτουργία του stop motion animation ως τεχνική για τη δημιουργία video κινούμενης εικόνας.Τα παιδιά θα εργαστούν ομαδικά συνδυάζοντας τα εικαστικά με το animation.

PANELS

Κλιματική έκτακτη ανάγκη - Τι βλέπουμε και τι κάνουμε;
Μετά την προβολή της ταινίας "TITI - Στο πέρασμα του κυκλώνα" που προβάλλεται στην ενότητα "Ανθρώπινα Δικαιώματα και Περιβάλλον" θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γιώργο Καραπανάγο επιδημιολόγο και Αναλυτή Δεδομένων Δημόσιας Υγείας με εμπειρία σε αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και τη σκηνοθέτρια Νατάσσα Μπλάτσιου.

Προς ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς 
Η σημασία της συμμετοχικότητας και της διαφορετικότητας στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η εκδήλωση υποστηρίζεται με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

 PSAROLOCO EDU - Εκπαιδευτική Τάξη Psaroloco 
Το πρόγραμμα σπουδών στην τάξη Psaroloco Edu έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ουσιαστική ενασχόληση με τις τέχνες, να υποστηρίζει την παιδεία στα μέσα και να βελτιώνει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης.
Έχει σχεδιαστεί για να: 
- Παρέχει ουσιαστική ενασχόληση με τις τέχνες και ενισχύσει την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Υποστηρίξει την παιδεία στα μέσα και την πληροφορία
- Αυξήσει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης
- Προώθησει την κοινωνικο-συναισθηματική μάθηση
- Προσφέρει ένα μέσο για να εξερευνήσετε σημαντικά θέματα μέσω του κινηματογράφου - Γνωρίσετε ταινίες μικρού μήκους που προβάλλουν διαφορετικές ιστορίες και αφήγηση για να πυροδοτήσουν τον διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση στην τάξη.


ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλ. 2103418550