«Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος...» από τις Μορφές Έκφρασης στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους

H κλασική πλέον παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά, συνεχίζει για 13η χρονιά να προσκαλεί τα μικρά παιδιά, βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 5 ετών, στο μαγικό της κόσμο! Η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα, «Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος...» ζωντανεύει και πάλι για τους μικρούς θεατές στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το «Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...» είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής.

- «Κού-κου! Θέλεις να παίξουμε;» είπε ένα πολύχρωμο πουλί κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές του δέντρου.
- «Ω, ναι!» απάντησε το πολύ ζωηρό παιδί.
- «Όμως πού είσαι;»
- «Έλα να με βρεις!»

Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Τι θα συναντούσαμε; Σίγουρα τραγούδι! Σίγουρα παιχνίδι! Σίγουρα φίλους!

Στην παράσταση αυτή τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα. Θα δουν από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πώς με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης.

Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion) θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Παίζουν: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Μαρία Ιωάννου, Γιώργος Χουσάκος

  • Παραστάσεις: κάθε Κυριακή, από 21 Απριλίου έως 21 Ιουλίου, στις 12:15μμ.
  • Τιμή εισιτηρίου: 10€
  • Προπώληση: ticketservices.gr

Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι
Τηλ: 2105811557