Η "Μεγάλη Γιορτή" από τις Μορφές Έκφρασης στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Τα Παραμύθια στο Δάσος ξεκινούν στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους από τις Μορφές Έκφρασης.

Η "Μεγάλη Γιορτή", για μικρά παιδιά 3 έως 8 ετών, είναι μία παράσταση με πολύ παιχνίδι, τραγούδι και υπέροχες μελωδίες δίνει βήμα στα παιδιά να εκφραστούν και να αναπτύξουν βιωματικά δεξιότητες σημαντικές για τη ζωή τους.

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τα «πονηρά λιοντάρια» που κάνουν τους φίλους, αλλά έχουν άλλους σκοπούς; Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» γίνεται παράσταση-παιχνίδι. Ένα μίνι παιδικό μιούζικαλ, που μας καλεί όλους να συναντηθούμε με χορό και ζωντανή μουσική σε μια πολύχρωμη Μεγάλη Γιορτή
και μας δίνει την ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να παρατηρούν και να λένε όχι όταν πρέπει.

Το παραμύθι
Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του! Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια "Μεγάηλη Γιορτή". Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι, που δεν ήταν σαν όλα τα ζώα, θυμήθηκε τι έλεγαν οι μεγαλύτερες αλεπούδες: «Παρατήρησε, σκέψου κι εμπιστεύσου αυτό που νιώθεις». Έτσι, κατάλαβε την παγίδα και γλίτωσε από τα δόντια του λιονταριού, γιατί ήξερε, όχι μόνο να ακούει, αλλά και να βλέπει.

Η παράσταση
Η Μεγάλη Γιορτή, όπως όλες οι παραστάσεις της Αννας Τζίμα και των Μορφών Έκφρασης, είναι γεμάτη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια που παίζονται επί σκηνής. Με παιχνίδι, χορό και με τη συμμετοχή των παιδιών, ζούμε όλοι μαζί αυτήν την φανταστική περιπέτεια. Η παράσταση είναι δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι κατανοητό το
μήνυμά μας στα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα τους προσφέρει μια ξεχωριστή και δυναμική θεατρική εμπειρία. Με τη συμμετοχή τους στη δράση καλλιεργούν βιωματικά δεξιότητες που θα είναι σημαντικές για τη ζωή τους: παρατηρητικότητα, εμπιστοσύνη στον εαυτό και την κρίση τους, θάρρος της γνώμης, να επικοινωνούν γι αυτά που τα απασχολούν.
Η παράσταση αυτή δημιουργήθηκε για να απαντήσει στις ανάγκες της εποχής μας και να βοηθήσει τα παιδιά να είναι πάντα νικητές!

Συντελεστές
Διασκευή-κείμενο-σκηνοθεσία-μουσική-τραγούδια: Αννα Σεβαστή Τζίμα
Ένορχήστρωση: Κωστής Παπάζογλου, Δημήτρης Σκούρτης
Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Χουσάκος

  • Παραστάσεις: από το Σάββατο 20 Απριλίου στις 12:00 και κάθε Σάββατο έως τις 20 Ιουλίου
  • Εισιτήρια: 10€
  • Προπώληση: ticketservices.gr
  • Τηλεφωνικές κρατήσεις – πληροφορίες: 2103464903 / 2103464002


Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι
Τηλ: 2105324792