"Πινέλα με φτερά! Γουαράο, οι άνθρωποι του ποταμού": Εργαστήρι για παιδιά 8-12 ετών στο Μουσείο Ηρακλειδών

Στα εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών τα παιδιά γνωρίζουν από κοντά τις φυλές και τα ιδιαίτερα έθιμα, τους πολιτισμούς και τους διάφορους τόπους ανά τον πλανήτη! Από τη ζούγκλα του Αμαζονίου μέχρι τις παγόδες της Ιαπωνίας, από τα λασπόσπιτα του Αφρικανικού κράτους Μπουρκίνα Φάσο, μέχρι τα τελετουργικά των σαμάνων της Σιβηρίας, γυρνάμε τον πλανήτη μέσα από τεχνοτροπίες και τεχνικές, παραδοσιακές χειροτεχνίες και λαϊκές τέχνες.

Μαθαίνουν για την καθημερινή ζωή απομακρυσμένων φυλών, ταξιδεύουν στον χρόνο και θαυμάζουν ευρήματα, ανακαλύπτοντας αρχαία και νεότερα απομεινάρια πολιτισμών που μας επηρεάζουν και μας εμπνέουν μέχρι και σήμερα! Εξερευνούν την κουλτούρα κάθε λαού σε σχέση με το φαγητό, τον καιρό, την ένδυση, τα παιχνίδια, τις τελετές τα ήθη και τα έθιμα λαών από κάθε γωνιά του πλανήτη και δημιουργούν πρωτότυπες χειροτεχνίες μαθαίνοντας να δουλεύουν με κολάζ, πηλό, μπογιές και κυρίως με μεικτές τεχνικές!

Απρίλιος 2024: Ταξίδι στη καυτή Βενεζουέλα και τη φυλή Γουαράο (Warao)

Αυτό το μήνα, το πολιτισμικό - εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 8-12 ετών, έχει θέμα "Πινέλα με φτερά! Γουαράο, οι άνθρωποι του ποταμού" και μας καλεί να γνωρίσουμε τη φυλή που το όνομά τους σημαίνει: ‘οι άνθρωποι των πλοιαρίων’ κι αυτό γιατί περνούν όλη τους τη ζωή στα ποτάμια και επωφελούνται από τον πλούτο της φύσης. Μαθαίνουμε για την καθημερινή τους ζωή, τις συνήθειές τους, το αγαπημένο τους ψάρεμα, τα υπερυψωμένα ξύλινα σπίτια τους στο νερό που δεν έχουν τοίχους και την αρμονική κοινωνία τους, όπου η αλληλεγγύη είναι μεγάλη αξία.

Με έμπνευση από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και κατάλληλη ηχητική υπόκρουση, θα δημιουργήσουμε μαζί μια χειροτεχνία με βάση τις παραδοσιακές τους χρηστικές  χειροτεχνίες.

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Ρωξάνη Γιάννου

  • Πού; Ηρακλειδών 16
  • Πότε; Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
  • Ώρα; 12:30 - 14:00
  • Πόσο; 12€ ανά παιδί
  • Ποιοι; Όλα τα παιδιά από 8 έως 12 ετών
  • Θέσεις; Περιορισμένος αριθμός θέσεων
  • Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Αθήνα
Τηλ: 2103461981