"Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο πονηρός Λύκος" στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Το Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά παρουσιάζει ένα από τα πιο δημοφιλή ευρωπαικά κλασικά παραμύθια του Σαρλ Περώ,"Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο πονηρός Λύκος", από Κυριακή 19 Μαίου και κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 17.00 έως 30 Ιουνίου.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, με πολύ χορό, τραγούδι, δράση, μηνύματα - διδάγματα- γέλιο και τη συμμετοχή όλων των παιδιών. Μια παράσταση παραμυθένια, ιδανική για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Υπόθεση έργου
Η Κοκκινοσκουφίτσα, ένα μικρό, γλυκό, αθώο κοριτσάκι, μαθαίνει, ότι η αγαπημένη της γιαγιά, είναι άρρωστη και χρειάζεται επειγόντως τα φαρμακάκια της. Εκείνη, μαζί με τα φιλαράκια της, τα ζωάκια, πείθει την μητέρα της να πάει στη γιαγιάκα της, για να της δώσει ό,τι χρειάζεται.

Όμως, παρόλες τις συμβουλές της μητέρας της να μην περάσει από το δάσος, γιατί παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι, εκείνη από την χαρά της, βλέποντας κάτι πανέμορφα λουλουδάκια, αποφασίζει να μην ακούσει την μανούλα της και να πάει από το Δάσος. Εκεί δυστυχώς, βρίσκεται ο Κακός και Πονηρός Λύκος, την ξεγελάει και την πείθει να πάει από έναν άλλο δρόμο στην γιαγιά της, για να προλάβει εκείνος να πάει στο σπίτι της άρρωστης γιαγιάς, να την κρύψει στην ντουλάπα και να περιμένει το μικρό του γεύμα, την Κοκκινοσκουφίτσα, μετά να φάει την γιαγιά και την υπέροχη σουπίτσα, που του έχει σπάσει την μύτη.

Όμως τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι όπως τα έχει στο μυαλό του ο κακός και πονηρός λύκος ή η Κοκκινοσκουφίτσα θα σταθεί πολύ τυχερή και θα του χαλάσει τα σχέδια; Ένα έργο με κωμικές καταστάσεις, με πολλά μηνύματα, με φαντασμαγορικά σκηνικά και εκπληκτικά κουστούμια.

Παιδαγωγικοί στόχοι
Από αυτή την ιστορία, μαθαίνουμε, ότι τα παιδιά και ιδιαίτερα τα ευγενικά, χαριτωμένα και καλής οικογένειας παιδιά, κάνουν πολύ κακό, όταν ακούνε τους ξένους.Υπάρχουν πολλών ειδών "ΛΥΚΟΙ". Ακόμη υπάρχει κι ένα είδος με καλή διάθεση που δεν είναι θορυβώδες, ούτε θυμωμένο, αλλά ήπιο, χρήσιμο και ευγενικό, όπου μπορεί κι ακολουθεί, τα μικρά παιδάκια. Αλίμονο σε όποιον δεν ξέρει ότι οι ευγενικοί "ΛΥΚΟΙ" είναι και οι πιο επικίνδυνοι.

Συντελεστές
Κείμενο- Σκηνοθεσία: ΓΙΩΤΑ ΤΖΟΥΑΝΗ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΡΙΑ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗ
Σκηνικά: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΑΣ
Ήχος-Φώτα: ΜΑΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσική - Στίχοι: ΓΙΩΤΑ ΤΖΟΥΑΝΗ
Ενορχήστρωση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ
Χορογραφίες: G.T
Φωτογράφιση: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Γραφικά-Video: DEB STUDIO ([email protected])
Παίζουν: ΚΑΙΤΗ ΦΙΝΟΥ (Σε ρόλους έκπληξη), ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΗ, ΗΛΙΑΣ ΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΕΙΔΑΣ, ΜΑΡΣΩ ΦΙΛΗ, ΛΙΛΗ ΜΠΡΟΤΣΑΚΗ

  • Διάρκεια: 90' (με διάλειμμα)
  • Τιμή εισιτηρίου: 10€ (γενική είσοδος)
  • Προπώληση: ticketservices.gr  

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ - ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ
2ας Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι - Πειραιάς
Τηλ. 2104297771