"Μουσική, Φυσική και Μαθηματικά - Επίδειξη Πειραμάτων" στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Τι σχέση έχει η μουσική με το μποξ; Ένα πιατίνι από drums με τις φωνητικές μας χορδές; Γιατί κάποιοι συνδυασμοί ήχων είναι ευχάριστοι ενώ άλλοι όχι; Η Μουσική, η Φυσική και τα Μαθηματικά συναντιούνται και σας καλούν να τα ανακαλύψετε, το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 16:45.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της πρώτης μουσικής κλίμακας και πώς την έφτιαξε, χρησιμοποιώντας ένα όργανο με μία μόνο χορδή; Πώς σχετίζεται ο Μπαχ με τα μαθηματικά και τη γεωμετρία;

Ηχητικά κύματα, μουσικά όργανα, αρμονικές, συμμετρία και fractals παίρνουν σάρκα και οστά μέσα σε ένα μελωδικό science show στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η φυσική του ήχου αποκτά νόημα μέσα από τη μουσική, και τα μαθηματικά μάς απαντούν σχετικά με το πότε οι ήχοι είναι ευχάριστοι, αλλά και μας μαθαίνουν τρόπους σύνθεσης ενός μουσικού έργου.

Περίτεχνα μοτίβα και φως που χορεύει, ζωντανεύουν τη μουσική, σε αισθήσεις πέραν της ακοής μας. Ανακάλυψε, μέσα από πειράματα, τη στενή σχέση μεταξύ μουσικής, φυσικής και μαθηματικών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προτείνεται για ηλικίες 12 ετών και άνω. Παιδιά μέχρι 14 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα, καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης
Εισηγητές: Δημήτρης Σταθόπουλος, Γιώργος Μαντάς, Μυρτώ Μπότσιου, Μαρία Ντερτιλή

  • Διάρκεια: 75 λεπτά
  • Τιμές εισιτηρίων: 8€ κανονικό, 6€ μειωμένο (παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, ομάδες (20+)
  • Αγορά εισιτηρίων: eef.edu.gr   

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο
Τηλ. 2109469600