Μαμά Ιχθύς: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της

Photo credits: freepik.com   
Η μαμά Ιχθύς, γεννημένη από 21 Φεβρουαρίου έως και 20 Μαρτίου, είναι από τις πιο τρυφερές μαμάδες του ζωδιακού κύκλου. Είναι ευαίσθητη, συναισθηματική, συμπονετική, αλλά ταυτόχρονα δυναμική και απρόβλεπτη.

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά της είναι ότι δείχνει πάντα κατανόηση στους άλλους, είναι δημιουργική, έχει φαντασία και διαίσθηση, ενώ όταν έρχεται αντιμέτωπη με δυσκολίες είναι μία πραγματική αγωνίστρια και αποδεικνύει ότι διαθέτει μεγάλη ψυχική δύναμη. 

Από τη στιγμή που θα γίνει μαμά, αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στο παιδί της. Της αρέσει να το καλομαθαίνει και προσπαθεί να δημιουργήσει γύρω του ένα περιβάλλον ήρεμο και ασφαλές, κρατώντας το μακριά από οτιδήποτε "κακό".

Είναι πάντα υποστηρικτική απέναντι στο παιδί της και του συμπαραστέκεται σε κάθε στιγμή δύσκολη, αλλά χρειάζεται να τηρεί ένα μέτρο, για να μην γίνεται υπερπροστατευτική και καχύποπτη. Είναι σημαντικό να το αφήνει να αποκτήσει εμπειρίες και να ανεξαρτοποιηθεί, για να μην... προσγειωθεί απότομα όταν έρθει αντιμέτωπο με την πραγματικότητα.

Η μαμά Ιχθύς μαθαίνει στα παιδιά της να έχουν αξίες, τρόπους, να αντιμετωπίζουν τους άλλους με καλοσύνη και συμπόνια, να είναι δημιουργικά και να αγαπούν την τέχνη.