Μαμά Τοξότης: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της, για τι ξεχωρίζει

Photo credits: freepik.com  

Η μαμά Τοξότης, γεννημένη από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου, είναι γελαστή, αισιόδοξη και καλοπροαίρετη, της αρέσει η απλότητα, η ευθύτητα, έχει χιούμορ και θέλει να είναι ανεξάρτητη. 

Συνήθως βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων και δύσκολα το βάζει κάτω. Με τον αυθορμητισμό και την προσαρμοστικότητα που τη διακρίνουν, κάνει και τους άλλους γύρω της να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ίσως όταν το παιδί τη είναι ακόμη μωρό, να νιώσει ότι περιορίζεται λίγο, καθώς οι υποχρεώσεις της μητρότητας επηρεάζουν το πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα που θέλει να έχει. Ωστόσο, όσο το παιδί μεγαλώνει, η μαμά Τοξότης ενθαρρύνει την αυτονομία του, το αφήνει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα, όπως εξάλλου κάνει και η ίδια και το στηρίζει, ώστε να πετύχει περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα από εκείνη.

Όταν το παιδί ξεκινήσει να πηγαίνει στο σχολείο, εκείνη βρίσκει την ευκαιρία να ξαναθυμηθεί ή να εμπλουτίσει τις γνώσεις της. Καθώς είναι γεμάτη ενέργεια, όταν ασχολείται με τις δραστηριότητές της, προσπαθεί να εντάξει και το παιδί της σε αυτές.

Της αρέσει να ζει σε ένα άνετο και λειτουργικό σπίτι και δημιουργεί πάντα μια ατμόσφαιρα ζωντάνιας. Παίζει με τα παιδιά της και τα απασχολεί με δραστηριότητες, παρόλο που η ίδια είναι πολυάσχολη και αφιερώνει αρκετό χρόνο στα κοινωνικά και επαγγελματικά της ενδιαφέροντα.

Στα μειονεκτήματα της είναι ότι δεν πιέζεται για τίποτα και προτιμά τις εύκολες, γρήγορες λύσεις.