Νέα εκθέματα φιλοξενούνται στο Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών

Το Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών με πυρήνα την συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης, παρουσιάζει παιχνίδια βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από όλον τον κόσμο.

Στις συλλογές του μουσείου παιχνιδιών περιλαμβάνονται 20.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας, προερχόμενα από τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού – από την αρχαιότητα μέχρι το 1970 – καθώς και από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και από χώρες της Ανατολής.

Το Μουσείο Παιχνιδιών φιλοξενεί πλέον τέσσερα νέα κουκλόσπιτα, που δεν έχουν εκτεθεί ξανά, στον οκταγωνικό Πύργο με τον art nouveau ζωγραφικό διάκοσμο. Εκτός από τις ταπετσαρίες εποχής που τοποθετήθηκαν μέσα σε αυτά και τα έπιπλα που τα συνόδευαν, τα κουκλόσπιτα εμπλουτίστηκαν με έπιπλα και κούκλες από την μεγάλη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών.

  • Το κουκλόσπιτο της Νόνας, Βέλγιο, γύρω στο 1885. Δωρεά Ελένης Γερουλάνου – Φράγκου, Μουσείο Μπενάκη, ΤΠΠ 9064
  • Ξύλινο κουκλόσπιτο, Αγγλία, χ.χ. Δωρεά Μαρίας Αργυριάδη, Μουσείο Μπενάκη, ΤΠΠ 964
  • Χειροποίητο κουκλόσπιτο, Ελλάδα χ.χ. Δωρεά Λίας Αργυριάδη, Μουσείο Μπενάκη, ΤΠΠ 9388
  • Ξύλινο κουκλόσπιτο, Ελβετία, δεκαετία 1920. Δωρέα Ηρούς Διαμαντούρου, Μουσείο Μπενάκη, ΤΠΠ 9391

Το Μουσείο λειτουργεί Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 10:00 - 18:00.

Ξεναγήσεις στην έκθεση του Μουσείου Παιχνιδιών για το κοινό: 11:00, 12:00, 13:00 και 16:00

Επίσης, στην όμορφη αυλή του Πύργου των Παιχνιδιών, ανοίγει πλέον για το κοινό το κίτρινο φορτηγάκι-καντίνα, μία γωνία γεύσης και χαλάρωσης. Στον κήπο θα ανακαλύψτε την μαγεία των αρωματικών καφέδων, των φρεσκοστυμμένων φυσικών χυμών και των λαχταριστών σνακ, όλα αυτά σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Η καντίνα στον κήπο του Μουσείου Παιχνιδιών είναι ο τέλειος προορισμός για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις στιγμές σας στο μουσείο. Το Σάββατο 18 Μαίου, Ημέρα των Μουσείων,  μας καλωσορίζει με σπιτική λεμονάδα κέρασμα.

Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών
Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 2126875280