Παιδικά πάρτι: Κήποι και πάρκα στην Αθήνα

Photo credits: freepik.com  

Τα γενέθλια και η γιορτή των παιδιών αποτελούν μία ξεχωριστή ημέρα και ευκαιρία για εκείνα, να κάνουν το πάρτι τους και να περάσουν όμορφα με τους φίλους τους. Αν θέλετε να τους χαρίσετε μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις, τα πάρκα και οι κήποι της πόλης προσφέρονται για ένα επιτυχημένο παιδικό πάρτι στη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Το CKG σας προτείνει κήπους και πάρκα στο κέντρο της Αθήνας, όπου μπορείτε να διοργανώσετε ένα ξεχωριστό πάρτι για το παιδί σας!

Παιδικό πάρτι σε οργανωμένους εξωτερικούς χώρους

Green Ρark - Άλσος Βεΐκου
Στο Green Park, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, μακριά από τον θόρυβο της πόλης, μπορείτε να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτι με ποικίλες δραστηριότητες, τις οποίες τα παιδιά θα απολαύσουν με την βοήθεια έμπειρου εμψυχωτή και να επιλέξτε υπέροχες λιχουδιές για τα παιδιά. Και όσο τα παιδιά θα διασκεδάζουν, οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους σε ένα όμορφο χώρο, με θέα στην Αθήνα και το πράσινο του άλσους.
Άλσους Βεΐκου (Κολυμβητήριο)
Τηλ: 2102916650
Email: [email protected]


Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Εδώ έχετε τη δυνατότητα να οργανώσετε παιδικά πάρτι και πάρτι γενεθλίων, αλλά καθώς ο Βοτανικός κήπος είναι ιδιωτικός χώρος, έχει συγκεκριμένους κανονισμούς. Άρα, πρώτα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Κήπου στο τηλ. 2105812582 (καθημερινές 08:00 - 14:00), για να γίνει η κράτηση της εκδήλωσης που επιθυμείτε να οργανώσετε και να δεσμεύσετε έναν από τους χώρους δασικής αναψυχής που υπάρχουν.
Τα παιδιά μπορούν να παίξουν παιχνίδια όπως κυνήγι θησαυρού, κρυφτό, κυνηγητό, να μάθουν τα φυτά και τα λουλούδια του κήπου, να κάνουν βόλτα στη δεξαμενή με τις χελώνες και στη λίμνη με τα ψάρια. Στον κήπο δεν επιτρέπεται η χρήση ανιματέρ.
Εκτός από τα κατασκηνωτικά τραπέζια που υπάρχουν σε πολλά σημεία του κήπου, μπορείτε να κλείσετε τραπέζι στο καφέ του κήπου, Κήπος The Graden Café, στο τηλ. 2105324792.
Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403 Χαϊδάρι, Αθήνα


Μικροί ήρωες
Σε μια όμορφη μονοκατοικία στο Χολαργό, με μεγάλους και ασφαλείς χώρους, μ' έναν πανέμορφο μεγάλο κήπο γεμάτο παιχνίδια, μπορείτε να διοργανώσετε το παιδικό πάρτι που ονειρεύεστε. στους Μικρούς Ήρωες. Όσο τα παιδιά θα παίζουν ελεύθερα και θα συμμετέχουν σε διάφορες ομαδικές δραστηριότητες υπό την επίβλεψη του έμπειρου προσωπικού, οι γονείς μπορούν να απολαύσουν με ηρεμία τον καφέ τους παρακολουθώντας διακριτικά τους μικρούς μας ήρωες.  
Υμηττού 35, Χολαργός
Τηλ. 2106533631 / 6985958497

 

Παιδικά πάρτι: Κήποι και πάρκα στην Αθήνα

Παιδικό πάρτι σε ελεύθερους εξωτερικούς χώρους

Άλσος Βεϊκου
Ανάμεσα στο Γαλάτσι, την Καλογρέζα, τη Φιλοθέη και το Ψυχικό, στο τέλος της λεωφόρου Βεϊκου, βρίσκουμε το Άλσος Βεϊκου, έναν χώρο 256 στρεμμάτων, που αποτελούν το Αθλητικό κέντρο Γαλατσίου. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης, να περάσει κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και βέβαια, να κάνετε το δικό σας παιδικό πάρτι.
Το άλσος είναι περιφραγμένο, έχει -μεταξύ άλλων- παιδικές χαρές, ένα ποδηλατοδρόμιο για τους μικρούς μας φίλους με ένα μικρό τούνελ, στροφές για καλύτερη εκμάθηση και σήματα κυκλοφορίας, παγκάκια, κιόσκια, δύο καφετέριες, άρα μπορείτε να επιλέξετε τη δική σας γωνιά για να στήσετε το πάρτι σας.
Λεωφόρος Βεΐκου & Αναγεννήσεως, Γαλάτσι 111 46

Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής
Το Άλσος Σκοπευτηρίου είναι ένα μικρό σε έκταση πάρκο, μόλις 20 στρέμματα, αλλά όμορφο και λειτουργικό. Είναι καταπράσινο με πλακόστρωτα δρομάκια, ξύλινα παγκάκια, μια παιδική χαρά για τα παιδάκια, κυκλοφοριακό πάρκο και χώρο για να διοργανώσετε το δικό σας παιδικό πάρτι.
Ηρώων Σκοπευτηρίου, Καισαριανή 16121

Εθνικός Κήπος
O Εθνικός Κήπος, στην καρδιά της Αθήνας αποτελεί ένα χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, δίνει στα παιδιά δυνατότητα για απεριόριστο παιχνίδι και βέβαια, επαφή με τη φύση, με ποικιλία φυτών, πολλά είδη πουλιών, λίμνες, ποταμάκι, παραμυθένια μονοπάτια και βέβαια, την Παιδική Βιβλιοθήκη. Μέσα στο Πάρκο υπάρχουν παιδική χαρά, αθλητικοί χώροι και λειτουργεί αναψυκτήριο. Ο Εθνικός Κήπος είναι ανοιχτός από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του Ηλίου όλες τις ημέρες του χρόνου και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1, Αθήνα 105 57

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Το ΚΠΙΣΝ είναι γνωστό για τους ωραίους κήπους του, ωστόσο στους χώρους του δεν μπορούν να φιλοξενηθούν οργανωμένα παιδικά πάρτι, εκτός κι αν σας ενδιαφέρει η μίσθωση κάποιου χώρου. Ωστόσο, μπορείτε να γιορτάσετε τα γενέθλια του παιδιού σας στο ΚΠΙΣΝ, κάνοντας ένα υπέροχο πικ-νικ στο Πάρκο, χωρίς χρέωση.
Για τον σεβασμό των υπόλοιπων επισκεπτών αλλά και του χώρου, το πικ-νικ/πάρτι δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει μουσική ή/και εμψυχωτή. Επίσης, για τον σεβασμό του χώρου, δεν επιτρέπεται ο στολισμός.
Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα

Μητροπολιτικό Πάρκο Ιλίου Αντώνης Τρίτσης
Στο Ίλιον βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αττικής με συνολική έκταση 1.200 στρεμμάτων, ένας καταπράσινος χώρος, με 6 τεχνητές λίμνες με πάπιες, γέφυρες και νερό, που ανακυκλώνεται με ειδικό κανάλι, παιδική χαρά και καφετέρια, κέντρο ιππασίας, υπαίθριο παιδότοπο και πολλά ακόμη. Όσο για το πικ-νικ ή το κόψιμο της τούρτας υπάρχουν τραπεζάκια κάτω από την παχιά σκιά των δέντρων.
Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον 131 22

Πάρκο Παπάγου 
Το πάρκο Παπάγου είναι ένας καταπράσινος χώρος με πλακόστρωτα δρομάκια, λίμνη με καταρράκτες, παιδική χαρά με σύγχρονο εξοπλισμό, χώρο πικ- νικ, χώρους αθλητισμού, καφετέρια, κ.λπ. Είναι από τα πιο ιδανικά μέρη για να παίξουν τα παιδιά και βέβαια, να φιλοξενήσει το δικό σας πάρτι.
Στρατ. Αλ. Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Αθήνα 15669
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,

Πώς θα οργανώσετε το δικό σας πάρτι

Καθώς υπάρχουν αρκετά πάρκα στην πόλη, σε περίπτωση που θέλετε να οργανώσετε το δικό σας πάρτι σε ένα κήπο, λάβετε στα υπόψη τα εξής:

Καλό είναι να επιλέξετε ένα χώρο όχι πολύ μεγάλο, γιατί τα παιδιά θα σκορπιστούν και οι γονείς θα πρέπει να τρέχετε από πίσω.

Αν το πάρκο που επιλέξετε διαθέτει τραπέζι πικ νικ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την τούρτα. Διαφορετικά, μπορείτε να στήσετε ένα δικό σας πτυσσόμενο τραπέζι, το οποίο θα διακοσμήσετε με ένα «εορταστικό» τραπεζομάντηλο, μία γιρλάντα “Happy Birthday”, μπαλόνια και ό,τι άλλο σκεφτείτε.

Πάνω στο τραπέζι φροντίστε να υπάρχουν:

  • Πλαστικά ποτηράκια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα, χαρτοπετσέτες  
  • Νερό, αναψυκτικά, χυμοί
  • Καφές για τους γονείς
  • Κουνουπιέρες πιάτων
  • Μία μεγάλη λεκάνη για να μπει ο πάγος και τα μπουκάλια του νερού.
  • Μωρομάντιλα, αντισηπτικά μαντηλάκια, αντικουνουπικό, αντηλιακό  

Ως προς το φαγητό των παιδιών, τα ατομικά κουτάκια γεύματος (lunch boxes) είναι πολύ πρακτικά.

Μην ξεχάσετε τις σακούλες ανακύκλωσης και απορριμμάτων και φροντίζουμε φεύγοντας να μην αφήσουμε σκουπίδια.

Φροντίστε να δώσετε δωράκια σε όλα τα παιδιά.

Τα παιδιά μπορούν να παίξουν παιχνίδια δράσης, κυνήγι θησαυρού, να κάνουν διαγωνισμό χορού και πολλά ακόμη.  

Αν ο χώρος το επιτρέπει, μπορείτε να έχετε ταχυδακτυλουργό, ζογκλέρ, μίμο, κ.λπ.