ParentED: Η πρωτοποριακή πλατφόρμα που συνδέει γονείς και επαγγελματίες εκπαίδευσης των παιδιών

Οι ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας είναι πολλές και σύνθετες. Η ανατροφή των παιδιών είναι μια εμπειρία γεμάτη όμορφες στιγμές, αλλά και προκλήσεις.

Η ανάπτυξη παιδιών με ισορροπημένη προσωπικότητα, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και ικανότητα αυτορρύθμισης, είναι ζητούμενο για κάθε γονέα, ενώ παράλληλα είναι ζωτικής σημασίας η ποιότητας ζωής της οικογένειας. Η εκπαίδευση τόσο των γονέων, όσο και των παιδιών, αποτελεί το κύριο μέσο εξέλιξης για τη βελτίωση της επικοινωνίας και την εναρμόνιση των οικογενειακών σχέσεων.

ParentED: Η πρωτοποριακή πλατφόρμα που συνδέει γονείς και επαγγελματίες εκπαίδευσης των παιδιών
Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να συμβάλει το ParentED, μία πρωτοποριακή πλατφόρμα, που φέρνει τους γονείς σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των παιδιών τους.

Κάθε γονιός χρειάζεται να έχει τις απαραίτητες γνώσεις και τα σωστά εργαλεία, ώστε να επιτύχει την αποτελεσματική ανατροφή των παιδιών του. Παράλληλα, η καθοδήγηση από τους ειδικούς, διασφαλίζει την αρμονική ανάπτυξη των σχέσεων μέσα στην οικογένεια και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Το ParentED στοχεύει στη βελτίωση του γονικού ρόλου, στην αποφοίτηση νέων από το σχολείο με αρμονική προσωπικότητα και ανεξάρτητη σκέψη, καθώς και στην ανάπτυξη ανεξάρτητου κριτικού πνεύματος των νέων.

Το ParentED αναγνωρίζει τη μοναδικότητα κάθε γονέα και παρέχει στήριξη σε κάθε βήμα της γονεϊκής πορείας, από τα πρώτα βήματα του βρέφους έως την εφηβεία και την ενηλικίωση.

Αποτελεί τον πρώτο ιστότοπο που προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα εύρεσης του κατάλληλου επαγγελματία εκπαίδευσης – υποστήριξης των παιδιών, σε συνδυασμό με την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν και οι ίδιοι σε θέματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τη διαχείριση και καθοδήγηση των παιδιών, όπως επίσης, την εναρμόνιση των σχέσεων τους.

Με αγάπη, ενσυναίσθηση και αφοσίωση, συνδέει τους γονείς με επαγγελματίες που ξεχωρίζουν για την ποιότητα της εργασίας τους, προσφέροντας καθοδήγηση και υποστήριξη στην ανατροφή και τη διαμόρφωση δυνατών και θετικών σχέσεων με τα παιδιά. Κανένας γονέας δεν είναι αψεγάδιαστος, όπως και κανένα παιδί δεν είναι χωρίς ελαττώματα!

Το ParentED φέρνει κοντά μας αξιόπιστους επαγγελματίες, έτοιμους να συνεργαστούν μαζί μας και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Με λίγα μόνο κλικ μπορούμε να δούμε τα βιογραφικά τους, να ενημερωθούμε για την εμπειρία και τις εξειδικεύσεις τους και να τους στείλουμε αίτημα για προσωπικές συνεδρίες ή συμβουλές εντελώς δωρεάν!
 ParentED: Η πρωτοποριακή πλατφόρμα που συνδέει γονείς και επαγγελματίες εκπαίδευσης των παιδιών
Μέσω του Forum, μπορούμε να βρούμε υποστήριξη και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με άλλους γονείς. Τέλος, το ParentED φιλοξενεί και το Parentblog, με άρθρα, οδηγούς και πρακτικές συμβουλές, υποστηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τον ρόλο των γονιών. Εδώ βρίσκουμε πληροφορίες για θέματα που απασχολούν πολλούς γονείς όπως αυτά που ακολουθούν παρακάτω.

Το παιδί μου με χτυπάει και με διώχνει. Γιατί το κάνει αυτό;

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιθετικότητα στα παιδιά είναι συχνό φαινόμενο. Πολλοί λόγοι μπορούν να εξηγήσουν γιατί ένα παιδί χτυπάει ή διώχνει τους γονείς του:

  • Απογοήτευση: Τα παιδιά, ειδικά τα μικρότερα, μπορεί να δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Η απογοήτευση μπορεί να εκδηλωθεί με χτυπήματα ή σπρωξίματα.
  • Θυμός: Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, αλλά τα παιδιά μπορεί να μην ξέρουν πώς να τον διαχειριστούν με υγιή τρόπο.
  • Αναζήτηση προσοχής: Ορισμένα παιδιά χτυπούν ή διώχνουν τους γονείς τους για να τραβήξουν την προσοχή τους, ακόμα και αν η προσοχή είναι αρνητική.
  • Μίμηση: Τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς και τους γύρω τους. Αν βλέπουν βίαιη συμπεριφορά, μπορεί να την υιοθετήσουν.
  • Προβλήματα συμπεριφοράς: Σε σπάνιες περιπτώσεις, η επιθετική συμπεριφορά μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρότερου προβλήματος, όπως η διαταραχή αυτιστικού φάσματος ή η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Πώς να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου;

Οι γονείς αποτελούν τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή ενός παιδιού. Είναι, λοιπόν, ουσιώδους σημασίας να του δείχνουν θετική εκτίμηση και αποδοχή. Ένα παιδί έχει ανάγκη να γνωρίζει ότι θα το αγαπάνε ακόμα και αν κάνει λάθη, και ότι η εκτίμηση που λαμβάνει είναι βαθύτερη, δεν εξαρτάται από το αν τα πήγε καλά στα μαθηματικά ή αν είναι πρωταθλητής στο μπάσκετ. Οι γονείς που περνάνε χρόνο με το παιδί τους σε δραστηριότητες, το κάνουν να νιώθει σημαντικό και με αξία και το βοηθάνε να αναπτύξει ασφαλή αίσθηση εαυτού.

Οι προσδοκίες και τα όρια που θέτουν, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης του παιδιού. Όταν οι γονείς έχουν υψηλές, αλλά λογικές απαιτήσεις ως προς τη συμπεριφορά των παιδιών, τότε αυτά θα ανταποκριθούν χωρίς δυσκολία και θα αναπτύξουν αίσθηση επάρκειας. Επίσης, οι γονείς οφείλουν να παρέχουν στα παιδιά ευκαιρίες για επιτυχία μέσα από δραστηριότητες που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες τους. Οι ευκαιρίες αυτές θα αποτελέσουν αντισταθμιστικό παράγοντα για τυχόν αποτυχίες σε άλλους τομείς. Όποιο όμως αποτέλεσμα και αν έχουν οι ενέργειες του παιδιού, είναι σημαντικό να επαινείται η προσπάθεια. Ο έπαινος που ακολουθεί ένα επίτευγμα, θα πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα και να περιγράφει ακριβώς για ποιο λόγο δίνεται. Π.χ. «μου αρέσει έτσι όπως έστρωσες το κρεβάτι σου, το πώς τοποθέτησες τα μαξιλάρια» και όχι «μπράβο που τακτοποίησες το δωμάτιο σου». Μην περιμένετε άλλο. Αδράξτε την ευκαιρία και δώστε προτεραιότητα στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σας!
ParentED: Η πρωτοποριακή πλατφόρμα που συνδέει γονείς και επαγγελματίες εκπαίδευσης των παιδιών

Κινούμενα σχέδια για τα παιδιά: Ποια είναι κατάλληλα για το παιδί μου;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει τεράστιος αριθμός κινουμένων σχεδίων στα ελληνικά και συνδρομητικά κανάλια, αλλά και στο διαδίκτυο. Τα πλείστα χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα, ήχους και δράση, γεγονός που προσελκύει και συχνά μαγνητίζει τα παιδιά. Είναι όλα καλά και κατάλληλα για παιδιά; Ασφαλώς όχι, καθώς πολλά γίνονται για καθαρά εμπορικούς λόγους και δεν έχουν ελεγχθεί ως προς την ποιότητα τους από ειδικούς. Παράλληλα, δεν είναι όλα κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

Τα παιδιά μπερδεύουν συχνά τη φαντασία με την πραγματικότητα, γι αυτό και πολλές φορές νομίζουν ότι οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων βρίσκονται και εκτός οθόνης, ή ζητούν τα ίδια να μπουν μέσα στην οθόνη. Παράλληλα, αναπτύσσεται και ο μηχανισμός της ταύτισης, με τον οποίο αντιγράφουν πρότυπα του περιβάλλοντός τους, αλλά και των αγαπημένων τους σειρών. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να τους παρέχουμε σωστά πρότυπα. Σε επίπεδο κινουμένων σχεδίων, θα πρέπει να αποφεύγονται ιστορίες που εμπεριέχουν σκηνές βίας, οι οποίες εξιδανικεύονται ή διακωμωδούνται. Σε αυτά δε συμπεριλαμβάνονται μόνο τα hi-tec σενάρια της εποχής μας με διαστημικούς και άλλους πολέμους, όπου οι "καλοί" εξοντώνουν τους "κακούς", αλλά και κινούμενα σχέδια όπως ο Tom&Jerry, όπου συνεχώς υπάρχουν πράξεις βίας όπως η προσπάθεια φαγώματος, το ξύλο, το κάψιμο κ.ά. Σε τέτοιες σειρές, τα παιδιά παίρνουν το λανθασμένο μήνυμα ότι η βία είναι χρήσιμη αλλά και διασκεδαστική και μπορεί να μεταφέρουν αυτές τις συμπεριφορές στη ζωή τους και στις σχέσεις τους. Παράλληλα, κάποια παιδιά φοβούνται και αναστατώνονται, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ύπνο και τη συμπεριφορά τους.

Ο κόσμος ενός νηπίου - Πώς να μεγαλώσει μέσα από την κοινωνικοποίηση 

Αγαπητοί γονείς, εδώ είναι μερικά tips για την κοινωνικοποίηση του μωρού σας.
Do’s:

  • Αφήστε ανθρώπους που εμπιστεύεστε να το κρατήσουν αγκαλιά και να του μιλήσουν, ώστε να αρχίσει να αισθάνεται οικεία και με άλλες φωνές και μυρωδιές πέρα από αυτές των γονιών του.
  • Βρεθείτε σε παιδικά πάρτι, σε παιδότοπους, σε παιδικές χαρές, όπου υπάρχουν παιδάκια, ώστε να κοινωνικοποιηθεί.
  • Βοηθήστε το μωρό σας να εξοικειωθεί πιο εύκολα σε νέα περιβάλλοντα: στον βρεφονηπιακό σταθμό ή με κάποιον συγγενή, μένοντας μαζί του την πρώτη φορά για αρκετό χρόνο.

Don’ts:

  • Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να μιλάτε συχνά στο μωρό σας, από την πρώτη κιόλας ημέρα.
  • Μην παραμελήσετε τη δική σας κοινωνικοποίηση. Το μωρό σας άλλωστε, παραδειγματίζεται από εσάς.
  • Μην νιώσετε άσχημα σε περίπτωση που το παιδί έχει άγχος και κλαίει με άγνωστα ή καινούργια άτομα, είναι φυσιολογικό και μπορεί να εμφανιστεί ήδη από τους 7 μήνες.

ParentED: Η πρωτοποριακή πλατφόρμα που συνδέει γονείς και επαγγελματίες εκπαίδευσης των παιδιών
Τελικά τι ώρα πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά;

Ο ύπνος των παιδιών, είναι : Μία ρουτίνα που μοιάζει με στοίχημα. Σε έναν ιδανικό κόσμο, τα παιδιά θα κοιμούνταν αβίαστα στην τέλεια ώρα, ακολουθώντας ευλαβώς την τέλεια ρουτίνα ύπνου. Όμως, η πραγματικότητα απέχει πολύ από το τέλειο.
Πώς, λοιπόν, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες ύπνου; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μία υγιή ρουτίνα ύπνου;

  • Συμβουλευόμαστε τον παιδίατρο για το ιδανικό ωράριο ύπνου.
  • Δημιουργούμε ένα σταθερό πρόγραμμα με ώρα για ύπνο και ξύπνημα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.
  • Διαμορφώνουμε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου.
  • Βάζουμε το παιδί στο μπάνιο νωρίς το βράδυ.
  • Διαβάζουμε ένα βιβλίο ή αφηγούμαστε μία ιστορία.
  • Αποφεύγουμε την οθόνη πριν από τον ύπνο.
  • Διατηρούμε ήσυχη την ατμόσφαιρα.

Ποιες παράμετροι επηρεάζουν την υιοθέτηση μίας ρουτίνας ύπνου;

  • Η ιδιοσυγκρασία του παιδιού.
  • Ο τρόπος που διαχειρίζεται την κούραση.
  • Το πρόγραμμα της οικογένειας.
  • Η εποχή.
  • Εκτάκτες συνθήκες.

Social Media
Instagram & Facebook