Πώς μπορείτε να προσθέσετε έως και 10 χρόνια στη ζωή σας

Photo credits: freepik.com     
Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής ως τρόπου ζωής, μπορεί να προσθέσει σχεδόν 10 χρόνια ζωής σε έναν μεσήλικα, σύμφωνα μια νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Food.

Η έρευνα αξιολόγησε τα δεδομένα υγείας σχεδόν μισού εκατομμυρίου κατοίκων της Βρετανίας, των οποίων οι διατροφικές συνήθειες έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της μελέτης UK biobank. Οι ερευνητές ομαδοποίησαν 467.354 συμμετέχοντες με βάση τις διατροφικές τους συνήθειες και παρατήρησαν πώς αυτές μεταβλήθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Οι συμμετέχοντες ομαδοποιήθηκαν είτε ως μέτριοι και ανθυγιεινοί καταναλωτές, είτε ως άτομα που πρόσεχαν γενικά τη διατροφή τους και εκείνοι των οποίων η διατροφή αντιστοιχούσε σε αυτό που οι ερευνητές ονόμασαν «δίαιτα μακροζωίας».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τι προσδόκιμο ζωής είναι περίπου 84 έτη για τις γυναίκες και 80 έτη για τους άνδρες. Προσαρμόζοντας και άλλους παράγοντες που συμβάλλουν, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και η σωματική δραστηριότητα, η μελέτη διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες στα 40 τους, που άλλαξαν τη διατροφή τους από ανθυγιεινή σε πιο υγιεινή και την τήρησαν, κέρδισαν σχεδόν 9 - 10 χρόνια στο προσδόκιμο ζωής.

Δείτε εδώ ποιες είναι οι τροφές που χαρίζουν έως και μια επιπλέον δεκαετία ζωής. 

Πηγή: bovary.gr   

Ένα άρθρο για: