Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε οικείους και συνανθρώπους μας αυτό τον καιρό

Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά τις τελευταίες μέρες στη ζωή μας και όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε μία νέα πραγματικότητα, όχι εύκολη, από πολλές απόψεις. Ο αυτοπεριορισμός και η απαγόρευση της κυκλοφορίας, επηρεάζουν διάφορες ομάδες ανθρώπων και πολλούς τομείς της ζωής. Ας δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους οικείους μας, εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι και χρειάζονται τη στήριξή μας, αλλά και τα αδέσποτα ζωάκια.

Κάντε τα ψώνια για έναν δικό σας άνθρωπο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή για έναν ηλικιωμένο γείτονα  
Οι ευπαθείς ομάδες είναι ακόμα πιο ευάλωτες αυτές τις μέρες. Όλοι έχουμε ένα γείτονα ή ένα γνωστό που ίσως είναι μόνος, δεν μπορεί να βγει από το σπίτι και να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης. Μπορούμε, λοιπόν, να πάμε εμείς στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο και να αφήσουμε τα ψώνια ή τα φάρμακά του έξω από την πόρτα του, τηρώντας τις οδηγίες προφύλαξης.
Δώστε αίμα
Αυτές τις μέρες υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για αίμα. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και αν δεν έχετε ταξιδέψει πρόσφατα σε χώρα υψηλού κινδύνου ή δεν έχετε έρθει σε επαφή με άτομο που νοσεί, μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε οικείους και συνανθρώπους μας αυτό τον καιρό

Επικοινωνήστε με τους δικούς σας ανθρώπους
Ο εγκλεισμός στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία όλων μας και τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να φανούμε αλληλέγγυοι. Ένα τηλεφώνημα ίσως είναι ο μόνος τρόπος να δείξουμε το ενδιαφέρον μας αυτή την στιγμή, όμως είναι αρκετό. Μην στέλνετε μηνύματα. Καλέστε τους στο τηλέφωνο ή κάνετε μία βιντεοκλήση.
Μην ξεχνάτε τους άστεγους
Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να μείνουν στο σπίτι ή την πρόσβαση σε νερό και σαπούνι. Μπορείτε να αγοράσετε κάτι έξτρα από το σούπερ μάρκετ και για αυτούς τους ανθρώπους.
Φροντίστε τα αδέσποτα ζώα
Αφήστε ένα μπολ με ξηρά τροφή και λίγο νερό έξω από το σπίτι, στον κήπο ή στο πεζοδρόμιό σας. Και μην φοβάστε, ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από το ζώο στον άνθρωπο.