Μαμά Κριός: Πώς φέρεται στα παιδιά, ποια είναι τα δυνατά σημεία της

Εδώ και λίγες μέρες έχουμε μπει στο ζώδιο του Κριού, το πρώτο του ζωδιακού κύκλου (21 Μαρτίου - 21 Απριλίου). Όσοι γεννιούνται σε αυτό το ζώδιο, έχουν έντονη, ηγετική προσωπικότητα και είναι τελειομανής.

Η γυναίκα Κριός είναι ανεξάρτητη, φιλόδοξη και πνευματώδης, έχει ενέργεια, δυναμισμό, θάρρος, αυτοπεποίθηση και θέλει να έχει τον έλεγχο. Ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό της είναι ο αυθορμητισμός σε ό,τι κάνει και στις σχέσεις της με τους άλλους.

Η μαμά Κριός είναι παρούσα στη ζωή των παιδιών της, χωρίς να είναι υπερπροστατευτική, υπερβολικά κτητική ή πολύ αγχώδης. Τίμια, ειλικρινής αλλά και προστατευτική απέναντι στα παιδιά, ανησυχεί για το μέλλον τους. Ενθουσιάζεται με κάθε τι καινούριο που τα αφορά, τα ενθαρρύνει να ανακαλύπτουν και χαίρεται όταν εκείνα θέλουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα. 

Προσπάθησε να μην είσαι υπερβολικά αυταρχική, άσε τον σύντροφό σου να κάνει τον μπαμπά, αποφεύγοντας να μειώσεις το κύρος του με την εκρηκτική και αποφασιστική σου προσωπικότητα.

Θέλει τα παιδιά της να είναι αυτόνομα και να κοινωνικοποιούνται, ώστε να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους. Η δική της αντιμετώπιση της ζωής και των πραγμάτων, βοηθά και τα παιδιά της να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. Επίσης, ακολουθώντας το δικό της παράδειγμα, τα παιδιά της μαθαίνουν από μικρά όλες τις αλήθειες για τη ζωή και αντιμετωπίζουν κατάματα την πραγματικότητα.

Η μαμά Κριός έχει υψηλές προσδοκίες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά άγχος. Επίσης, καθώς είναι αρκετά δυναμική, δυσκολεύεται κάποιες φορές να συγκρατήσει την ένταση και το θυμό της. Ένα ακόμη αρνητικό χαρακτηριστικό της, είναι ότι συχνά παρεμβαίνει στις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις των παιδιών της, ενώ μπορεί να γίνει αυταρχική.

Σίγουρα με μια μαμά Κριό, το παιδί δύσκολα θα νιώσει βαρεμάρα!