2 εκπαιδευτικά summer camp για παιδιά άνω των 5 ετών

2 εκπαιδευτικά summer camp για παιδιά άνω των 5 ετών που δεν πρέπει να χάσετε

Ακόμη και αν έχετε ξεκινήσει τις εξορμήσεις σε εξοχικά, νησιά και παραλίες, 2 μουσεία προτείνουν δράσεις που δε θα αφήσουν κανένα παιδί αδιάφορο! Το Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης έχει προγραμματίσει πλήθος δραστηριοτήτων που εμπλουτίζουν την καθημερινότητα, τις γνώσεις και τις ικανότητες μικρών παιδιών, όπως εκδρομές σε πάρκα και κήπους, επισκέψεις σε άλλα μουσεία, εργαστήρια ρομποτικής και μαγειρικής, αφηγήσεις βιβλίων και θεατρικό παιχνίδι, ενώ εξερευνήσεις σε κρυφές γειτονιές της Αθήνας τους προσφέρουν αυτονομία και τους προσθέτουν εικόνες στο πρώτο καλοκαιρινό φωτογραφικό κολάζ που θα φτιάξουν μόνοι τους!

Ανακαλύπτοντας πτυχές της «αρχαίας» τεχνολογίας, το Μουσείο Κοτσανά που ασχολείται από την αρχή της δημιουργίας του με την αρχαία γνώση, έχει σχεδιάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που αποτελείται από κατασκευές με θέμα τις «εφευρέσεις» των τότε χρόνων και συνδέει το τότε με το σήμερα: το πρώτο laptop της αρχαιότητας, ο παγκοσμίου φήμης μηχανισμός των Αντικυθήρων και η εξέλιξή του μέχρι σήμερα! Τέλος, πιθανά ταξίδια στο χωροχρόνο, μετατρέπουν τα παιδιά σε σύγχρονους επιστήμονες που προσπαθούν να λύσουν τα μυστήρια του σύμπαντος!

1. Ταξίδι στο Κέντρο της Πόλης – Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης 

Ταξίδι στο Κέντρο της Πόλης, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Photo Credit: www.ekedisy.gr

Το CKG προτείνει άλλη μία εκπαιδευτική δράση για παιδιά που συνδυάζει το παιχνίδι με τη γνώση. Αυτό το καλοκαίρι μια ομάδα παιδιών θα κάνει αξέχαστες διακοπές στο κέντρο της Αθήνας παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις. 

Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα κάνουν πικ-νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια. Με άλλα λόγια, μέσα από την επαφή με υλικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία, μαγειρική και πολλά άλλα θα κάνουν μια «δροσερή βουτιά» στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας.

Οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα και θα συνεχίσουν μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου είναι: ρομποτική, εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.

Το σημαντικό είναι ότι κάθε περίοδος είναι μοναδική και δεν επαναλαμβάνεται, ενώ όλες οι περίοδοι περιλαμβάνουν και εξορμήσεις στη φύση!

Info 

Πότε: Μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, 08.30 - 16.00
Πού: Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 Πλάκα
Κόστος: Από 80 ευρώ την εβδομάδα ανά παιδί
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2103250341
Ηλικίες: Από 5-10 ετών

2. Summer Camp 2019, Μουσείο Κοτσανά

Summer_Camp_2019, Μουσείο Κοτσανά

Photo Credit: www.facebook.com

Το φετινό summer camp του Μουσείου εκπαιδεύει τους μικρούς «εφευρέτες» και τους προσκαλεί σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στην μαγεία της Αρχαιότητας! Το Μουσείο Κοτσανά, Υποψήφιο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019 πριν ακόμη ολοκληρώσει τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του στην Αθήνα, έχει σχεδιάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στην καλοκαιρινή του κατασκήνωση, σε ένα ταξίδι γεμάτο έμπνευση και δημιουργία. 

Οι μικροί κατασκηνωτές θα έρθουν σε επαφή με την επιστήμη μέσα από τις εφευρέσεις του Κτησιβίου, του Αρχιμήδη, του Φίλωνος, του Ήρωνος και πολλών ακόμη με σκοπό να αναφωνήσουν με τόλμη το δικό τους «Εύρηκα»! Παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών, που μετά την λήξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν στη Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν-παίζοντας τις τεχνολογικές εφευρέσεις τον Αρχαίων Ελλήνων αλλά και τα Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια μέσα από τις συναρπαστικές δραστηριότητες που έχουν ετοιμάσει οι έμπειροι μουσειοπαιδαγωγοί του Μουσείου Κοτσανά!

Θεατρικά εργαστήρια, εκθέσεις, «επιστημονικά πειράματα», βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες προσφέρουν στα παιδιά, για δέκα ολόκληρες ημέρες, ξεχωριστές εμπειρίες γεμάτες γνώση και ψυχαγωγία.

Στο φετινό summer camp έχουν σχεδιαστεί δύο ξεχωριστές θεματικές ενότητες με διαφορετικούς τίτλους και δραστηριότητες. 

Α’ Θεματική Ενότητα: 

Ανακαλύπτοντας τα «μαγικά κόλπα» των Αρχαίων Ελλήνων. 
Γίνε και εσύ ένας Μάγος της Αρχαιότητας!
- Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες σιντριβάνια που λειτουργούσαν ασταμάτητα; 
- Μπορούσαν να σερβίρουν νερό και κρασί από την ίδια κανάτα; 

Β’ Θεματική Ενότητα:

Οι μικροί εφευρέτες γίνονται οι πιο γρήγοροι φρυκτωροί και ανακαλύπτουν τον πρώτο Υπολογιστή της Ιστορίας!
 - Πώς μετέφεραν μηνύματα οι αρχαίοι Έλληνες και πόσο μακριά μπορούσαν να φτάσουν;
 - Άραγε ήταν δυνατό να μεταφέρουν μυστικά μηνύματα, εν καιρώ πολέμου χωρίς να τους ανακαλύψουν οι αντίπαλοι; Ας ζωντανέψουμε όλους τους τρόπους μετάδοσης μηνυμάτων των αρχαίων Ελλήνων! Μηνύματα όμως σήμερα στέλνουμε και με τους υπολογιστές…. 
- Άραγε, είχαν laptop οι αρχαίοι Έλληνες; 
- Μπορούμε και εμείς να ανακατασκευάσουμε μέρος του πρώτου Υπολογιστή της Ιστορίας, του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά του; Ταξιδεύουμε στο χωρόχρονο και δοκιμάζουμε να στείλουμε μηνύματα στο μέλλον!

Info 

Πότε: Μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, 08.30 - 15.00
Πού: Μουσείο Κοτσανά, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
Κόστος: 90 ευρώ – πενθήμερο πρόγραμμα & 160 ευρώ – δεκαήμερο πρόγραμμα
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2114110044
Ηλικίες: Από 5-12 ετών