2 online διαδικτυακές προτάσεις για όλη την οικογένεια

Το live streaming συντροφεύει την οικογένεια το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου 2021!

Για λίγες ακόμη ημέρες και για όσο η πανδημία υπαγορεύει την καθημερινότητά μας,  αλλά και απαγορεύει τις πολιτιστικές εξόδους, μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς 2 προτάσεις από το διαδίκτυο! Το Χωρίς Οικογένεια, το γνωστό βιβλίο του Έκτορα Μαλό που έχουμε διαβάσει οι περισσότεροι στα νιάτα μας, αγαπιέται και από τα παιδιά του σήμερα, και προβάλλεται σε live streaming από την παιδική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Η αξία της φιλίας, αλλά και της οικογένειας, τιμάται υποδειγματικά σε αυτή τη θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου, ενώ το καστ αποτελείται από αξιόλογους ηθοποιούς που θα συγκινήσουν με τις ερμηνείες τους, μικρούς και μεγάλους! Παράλληλα, απολαύστε κάθε Τρίτη & Πέμπτη, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, το ανανεωμένο – για τον καινούριο χρόνο – πρόγραμμα του Bobos Family Radio με μία σημαντική πληθώρα επιλογών: μύθοι του Αισώπου, λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο, κλασικά παραμύθια των Άντερσεν και των Γκριμ, αλλλά και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό στιχουργικής με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

1. Χωρίς Οικογένεια του Έκτορα Μαλό σε live streaming από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Χωρίς Οικογένεια του Έκτορα Μαλό σε live streaming από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Photo: viva.gr

Το πασίγνωστο, αγαπημένο μυθιστήρημα του Εκτόρ Μαλό για πρώτη φορά στο θέατρο σε διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη. Ο Εκτόρ- Ανρί  Μαλό έγραψε περισσότερα από 70 μυθιστορήματα και αυτό που τον έκανε παγκόσμια γνωστό είναι το «Χωρίς οικογένεια», το οποίο έχει βραβευθεί από την Γαλλική Ακαδημία, έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

Το κλασικό αυτό μυθιστόρημα αποτελεί έναν «ύμνο» στην αξία της οικογένειας, που τοποθετείται στην ίδια κλίμακα με τη βαθιά, πραγματική φιλία. Η θεατρική διασκευή του βιβλίου έγινε για το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και είναι πρωτότυπη. Στην παράσταση υπάρχει ζωντανή μουσική και το καστ ενσαρκώνουν πολλοί, αξιόλογοι ηθοποιοί .

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Ρεμί, ένα αγόρι μόλις 8 χρονών μαθαίνει εντελώς απροσδόκητα πως η καλοσυνάτη γυναίκα που τον μεγάλωνε με πολλή αγάπη τόσα χρόνια, δεν είναι η πραγματική του μητέρα. Δυστυχώς ο άντρας της, μετά από ένα ατύχημα που τον αφήνει ανίκανο να δουλέψει, πουλάει το παιδί, κρυφά από τη γυναίκα του, σε έναν άγνωστο πλανόδιο θιασάρχη. Έτσι ο Ρεμί αναγκάζεται να ακολουθήσει τον κο Βιτάλι έναν ξεχασμένο, άσημο Ιταλό τραγουδιστή που μαζί με μια ζαβολιάρα μαϊμού και έναν σκανταλιάρη σκύλο, αποτελούν τα μέλη ενός περιπλανώμενου θιάσου που δίνει παραστάσεις στο ύπαιθρο. Στη νέα του ζωή θα τα βγάλει πέρα χάρη στην εξυπνάδα, την τιμιότητα και την καλή καρδιά του - αλλά και χάρη στον συνοδοιπόρο του, τον καλό και έμπιστο νέο φίλο του, Ματτία. Ο μικρός Ρεμί θα βρεθεί στα ίχνη της πραγματικής του οικογένειας και θα οδηγηθεί σε νέες απρόσμενες περιπέτειες. Θα γνωρίσει την σκληρή πλευρά της ζωής, όμως θα βρεθούν στο δρόμο του και άνθρωποι που θα ανταποκριθούν στην καλοσύνη και την τιμιότητά του. Με βοήθεια από τους νέους φίλους του θα βρει μέσα του θάρρος, δύναμη και αγάπη για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις δυσκολίες της ζωής. Γιατί όσο δύσκολη και αν είναι μια κατάσταση, ο καλός άνθρωπος πάντα καταφέρνει να συναντήσει το καλό που του αξίζει.

Κάθε Κυριακή από 31/01 – 07/02/2021, 11:00 (online streaming)
Κόστος:
3 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr
Ηλικίες: 5 ετών και άνω

2. Σειρά Ραδιοφωνικών Εκπομπών για τα παιδιά από το Bobos Family Radio

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Bobos Family Radio με μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών.

Το Bobos Family Radio σε συνεργασία με τo Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσιάζουν μια σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών εκπομπών, οι οποίες έχουν ως στόχο να ψυχαγωγήσουν και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα και να συμβάλουν στο να γίνει ευρύτερα γνωστό το πολύτιμο έργο του «Δικτύου» σχετικά με δικαιώματα των παιδιών.

Μέσα από τις φωνές των παιδαγωγών της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης, του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που χρηματοδοτείται από το Early Childhood Program του Open Society Foundations, παρουσιάζονται οι εξής εκπομπές:

Παραμύθια του Κόσμου
Από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, οι μικροί και μεγάλοι ακροατές του Bobos Family Radio έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν μύθους του Αισώπου και λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο. Παραδοσιακές ιστορίες από την Γκάνα, την Νιγηρία, την Ιαπωνία και άλλες χώρες του κόσμου, μαζί με λαϊκά παραμύθια της Ελλάδας, θα «τιμήσουν» μύθους και παραδόσεις από κάθε γωνιάς της γης.
Πρόγραμμα: Τρίτη & Σάββατο | 14.00 & 20.30

Κλασικά Παραμύθια
Από την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ξεκίνησε μια νέα σειρά αφηγήσεων κλασικών παραμυθιών. Ιστορίες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, των Αδελφών Γκριμ, του Λούις Κάρολ και άλλων αγαπημένων παραμυθάδων, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Η ιδανική συντροφιά για χαλαρό παιχνίδι, ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια, καθώς και για ηρεμία και χαλάρωση πριν τον ύπνο. Οι αναγνώσεις έχουν ως στόχο να εξοικειώσουν τα μικρά παιδιά με τον κόσμο των βιβλίων και τη μαγεία των παραμυθιών!
Πρόγραμμα: Πέμπτη & Κυριακή | 14.00 & 20.30

Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι: «Ελάτε να κάνουμε τα δικαιώματα κάθε παιδιού τραγούδι»
Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού διοργανώνει διαγωνισμό σύνθεσης στίχων για όλα τα παιδιά. Στόχος του είναι από τους στίχους να φτιαχτούν τραγούδια για τα δικαιώματα του παιδιού και κατ’ αυτόν τον τρόπο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, αλλά και να ενθαρρύνει τα ίδια τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα δικαιώματά τους, να εμπνευστούν από αυτά και να εκφραστούν δημιουργικά.

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό.

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2004 με βασικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989) του ΟΗΕ. Τα μέλη του Δικτύου αποτελούν ένα δίκτυο αλληλεγγύης, που αναπτύσσει πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις με στόχο την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και τον έμπρακτο σεβασμό στα δικαιώματα του παιδιού, ορισμένα από τα οποία ουσιαστικά παραμένουν άγνωστα σε πολλούς/ές ακόμη και σήμερα. Οι δράσεις του Δικτύου υλοποιούνται όχι μόνο μέσα στις εγκαταστάσεις του οργανισμού αλλά, επίσης, περιλαμβάνουν δημόσιους χώρους, πάρκα, πλατείες, σχολεία, δομές φιλοξενίας προσφύγων και οπουδήποτε υπάρχουν παιδιά, και άτομα εφηβικής και νεαρής ηλικίας. Τα προγράμματα του Δικτύου προωθούν την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τη σύμπραξη, τη δικτύωση, τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και την κοινωνικοποίηση και δίνουν βήμα στα παιδιά να εκφραστούν.
Αποστολή για εμάς είναι το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. Όραμά μας ένας κόσμος, όπου τα παιδιά θα μεγαλώνουν υγιή και ευτυχισμένα, η γνώμη τους θα λαμβάνεται υπόψη και τα δικαιώματά τους θα γίνονται σεβαστά.

Bobos Family Radio
Το Bobos Family Radio είναι ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός αφιερωμένος σε όλη την οικογένεια, ο οποίος δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2020 από την επιτυχημένη σειρά παιδικών εκδηλώσεων Bobos Arts Festival & Events και τον βραβευμένο μουσικό και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ.
Πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό οικογενειακό ραδιόφωνο, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, το οποίο στόχο έχει την ποιοτική ψυχαγωγία και εκπαίδευση των ακροατών του, μέσω ενός προσεκτικά επιλεγμένου μουσικού προγράμματος και μιας σειράς πρωτότυπων εκπομπών.

Ακούστε online & δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του σταθμού: www.bobosartsfestival.com/family-radio