3 δραστηριότητες για παιδιά όλων των ηλικιών

3 δραστηριότητες για παιδιά που εξασκούν μαχητικότητα, μυαλό και ευαισθησία

Ώρα για γνώση και διάθεση για εξερεύνηση! Το CKG προτείνει 3 δρώμενα για παιδιά όλων των ηλικιών που θέλουν να ενημερώνονται για υποβρύχια, σεμινάρια ρομποτικής και εργαστήρια τέχνης! Μία πρωτότυπη πρόταση για παιδιά της Γ’ Λυκείου θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο, αλλά οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει, μια που θα ακολουθήσει κλήρωση για όσους μαθητές συμμετάσχουν! Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρωτοβουλίας του Πολεμικού Ναυτικού για δωρεάν ενημέρωση γύρω από πλοές με Πολεμικά Πλοία και πτήση με Ελικόπτερο, μία ακόμη συναρπαστική εμπειρία περιμένει τα παιδιά που θέλουν να ταξιδέψουν με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους και να ζήσουν μία περιπετειώδη ξενάγηση που θα τους μείνει αξέχαστη!  Για τους φανατικούς της ρομποτικής, το CKG προτείνει τα άκρως ενδιαφέροντα σεμινάρια του Ιδρύματος Ευγενίδου που θα καταπλήξουν ακόμη και τους μυημένους με καινούριες μεθόδους κίνησης, ρομποτικής πλοήγησης και σκέψης, κάτω από την πίεση να βρεθεί διέξοδος από έναν τεχνητό λαβύρινθο! Για μικρότερα παιδιά, έως 11 ετών το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, έρχεται δριμύτερο με έναν πλούσιο και ενδιαφέροντα 4μηνο κύκλο εργαστηρίων εικαστικής τέχνης που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους με καινούριες μαθησιακές εμπειρίες, με τεχνικές που αυξάνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και πάντα με άφθονη διασκέδαση!

1. Πλους Μαθητών με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους

Υποβρύχιες… ξεναγήσεις με οδηγό το Πολεμικό Ναυτικό

Πλους Μαθητών με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους

Photo Credit: www.hellenicnavy.gr

Το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο και μετά τις επιτυχημένες δράσεις όπου μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πλόες με Πολεμικά Πλοία και πτήση με Ελικόπτερο, προσκαλεί, για το έτος 2020, μαθητές της Γ’ Λυκείου, να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία δίπλα σε στελέχη του ΠΝ, συμμετέχοντας σε έναν πλου με Υποβρύχιο και δύο (2) Πυραυλακάτους.

H κλήρωση για την επιλογή των τριάντα (30) μαθητών /μαθητριών που θα συμμετάσχουν στον πλου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό, προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του.

Κατά την διεξαγωγή της κλήρωσης οι δέκα (10) πρώτοι κληρωθέντες μαθητές, θα ταξιδέψουν με Υποβρύχιο ενώ οι υπόλοιποι είκοσι (20) με δύο (2) Πυραυλακάτους.

Ο πλους του Υποβρυχίου και των Πυραυλακάτων θα πραγματοποιηθεί κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων – Νέου Έτους, προκειμένου να μην επηρεαστεί το πρόγραμμα των σχολικών μαθημάτων. 

Για τη συμμετοχή στην κλήρωση, απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης, έως την Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019. Όσοι κληρωθούν και διαμένουν σε απόσταση άνω των 200χλμ από την Αθήνα, θα φιλοξενηθούν την παραμονή του απόπλου, με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού.

Info 

Πότε: Δηλώσεις έως Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 
Πού: Πλους Υποβρυχίων και Πυραυλακάτων από το Πολεμικό Μουσείο 
Κόστος: Δωρεάν
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: Αίτηση Συμμετοχής 
Ηλικίες: Μαθητές Γ’ Λυκείου

2. Ρομπότ στο Λαβύρινθο – Ίδρυμα Ευγενίδου

Ρομποτική για λίγους και εκλεκτούς

Ρομπότ στο Λαβύρινθο, Ευγενίδειο ΊδρυμαPhoto Credit: www.eef.edu.gr

Ένας νέος κύκλος 2 εργαστηρίων προγραμματισμού και ρομποτικής εισάγει τα παιδιά στις βασικές έννοιες του προγραμματισμού και της αλγοριθμικής σκέψης

  • Μάθε να προγραμματίζεις με blocks.
  • Φτιάξε το πρόγραμμα που θα πάρει τις σωστές αποφάσεις.
  • Δώσε ζωή στο ρομπότ-εξερευνητή σου και βοήθησέ το να ξεφύγει μέσα από τους διαδρόμους του λαβυρίνθου.

Η πρόκληση αυξάνεται, ο λαβύρινθος κάθε φορά αλλάζει, γίνεται όλο και πιο δύσκολος και απαιτεί κάθε φορά και πιο σύνθετη προσέγγιση για την πλοήγηση μέσα από τα σκοτεινά και ανήλιαγα σοκάκια του. 

Όσοι τα καταφέρουν, μπορούν να προχωρήσουν ακόμη βαθύτερα στον κόσμο των μηχανών. Να "μιλήσουν" απευθείας με τα εξαρτήματα του ρομπότ, τους κινητήρες και τους αισθητήρες του, που του επιτρέπουν να βλέπει και να κινείται.

Info 

Πότε: Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Νοεμβρίου, 16.00
Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 387, Αθήνα
Κόστος: 6 & 8 ευρώ
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2109469663
Ηλικίες: 10-15 ετών

3. Φθινόπωρο με Τέχνη – Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Αγγίζω την… Τέχνη και δημιουργώ

Φθινόπωρο με Τέχνη, Εργαστήριο εικαστικών, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Photo Credit: www.childrensartmuseum.gr

Κρατήστε θέσεις στο νέο τετράμηνο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 5-11 ετών που ξεκινά τον Νοέμβριο στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους προτείνοντάς τους ξεχωριστά δημιουργικά προγράμματα για τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στα 22 χρόνια λειτουργίας του, ακολουθεί το αρχικό του όραμα «Μαθαίνοντας μέσω της Τέχνης».

Σκοπός του Μουσείου είναι να εφοδιάσει τους αυριανούς πολίτες με τις κατάλληλες γνώσεις, βιωματικές εμπειρίες και αισθητική καλλιέργεια.

Στα δίωρα εικαστικά εργαστήρια που έχουν σχεδιαστεί με πολλή φροντίδα από το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 10:00-12:00, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν διαφορετικά υλικά και να πειραματιστούν με ποικίλες τεχνικές ζωγραφικής δημιουργώντας ατομικά και ομαδικά έργα τέχνης. Μέσα από αυτή την εμπειρική μαθησιακή και ταυτόχρονα ψυχαγωγική διαδικασία, θα αναπτύξουν την παρατηρητικότητα, τη δημιουργικότητα, την αυτοεκτίμηση και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, θα αποκτήσουν γνώσεις και θα διασκεδάσουν.

Info 

Πότε: Από Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, 10.00-12.00 
Πού: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, Πλάκα
Κόστος: 150 ευρώ (εργαστήριο για 4 μήνες)
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2103312621 & 2103312750
Ηλικίες: 5—11 ετών