3 φθινοπωρινά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά

3 Φθινοπωρινά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά γύρω από το θέατρο, τις τέχνες και την αστρονομία

Για να μην πιάσει τα παιδιά σας η γνωστή μελαγχολία του Σεπτέμβρη προσθέστε στην καθημερινή τους ατζέντα 3 ξεχωριστά εργαστήρια που θα τους μυήσουν στον κόσμο των Τεχνών και της Αστρονομίας! Προλάβετε τις εγγραφές για το Θεατρικό Εργαστήρι του Από Μηχανής Θεάτρου που ασχολείται χρόνια τώρα με το παιδί και την βαθιά γνωριμία του με το θέατρο και για το πλούσιο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Δήμου Περιστερίου που και φέτος το Σεπτέμβρη προσκαλεί ντόπιους και μη μικρούς φίλους να συμμετάσχουν όλο το χρόνο σε μοναδικά εργαστήρια φωτογραφίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής και θεάτρου! Παράλληλα, το CKG προτείνει τις γνωστές πια σε όλους Βραδινές Ξεναγήσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Λόφο Νυμφών που και το Σεπτέμβριο είναι συναρπαστικές και εμπλουτισμένες με νέες… σημαντικές – και συμπαντικές - πληροφορίες για μικρούς και μεγάλους!

1. Εγγραφές στο "Θεατρικό Εργαστήρι με τη Ζωή Λυμπεροπούλου και τη Νεφέλη Τσιπουρίδη"

Εκφράζομαι και μαθαίνω τον εαυτό μου επάνω στο θεατρικό σανίδι

Εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι με τη Ζωή Λυμπεροπούλου και τη Νεφέλη Τσιπουρίδη

Photo Credit: www.facebook.com

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει από αρχές Σεπτέμβρη! Ο λόγος για το Θεατρικό Εργαστήρι με τη συντονιστική επιμέλεια του επιτυχημένου διδύμου, Ζωή Λυμπεροπούλου και Νεφέλη Τσιπουρίδη! Παιχνίδια έκφρασης, αυτοσχεδιασμοί, μεταμορφώσεις, κοστούμια, ρόλοι-χαρακτήρες, μύθοι και παραμύθια, μουσική, χορός, φώτα και σκηνικά θα μας συνεπαίρνουν στις συναντήσεις μας. Κύριο μέλημα του εργαστηρίου είναι να διασκεδάσουν, να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν το μοναδικό κόσμο του θεάτρου.

Το θέατρο συμβάλλει στην καλλιτεχνική κατάρτιση του παιδιού, ενώ παράλληλα ενισχύει την κοινωνικοποίηση του ως άτομο, μαθαίνοντας του με διασκεδαστικό τρόπο να είναι μέλος μίας ομάδας, να ακούει και να ακούγεται. Μέσα από την ενσυναίσθηση το παιδί ωριμάζει συναισθηματικά, καθώς "μεταφέρεται" σε μία άλλη κατάσταση.

Στο τέλος του σχολικού έτους, κάθε τμήμα θα παρουσιάσει το δικό του έργο για γονείς και φίλους στη σκηνή του θεάτρου.

Θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι γνωριμίας με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Το εργαστήρι είναι ετήσιο και οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες. 

Info 

Πότε: Από 1 έως 5 Οκτωβρίου 2019, ξεκινούν οι εγγραφές, με διάρκεια όλο το χρόνο κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο
Πού: Από Μηχανής Θέατρο, Ακάδημου 13, Μεταξουργείο
Κόστος: Κατευθείαν επικοινωνία στα παρακάτω τηλέφωνα
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2105231131 & 2105232097
Ηλικίες: 4-16 ετών

2. Εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου 2019

Γνωρίζω τα ταλέντα μου γύρω από τον κόσμο των Τεχνών

Δημιουργικά Εργαστήρια Δήμου Περιστερίου 2019

Photo Credit: protipress.gr 

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκινούν οι φετινές εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού του Δήμου Περιστερίου. 

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι, με προτεραιότητα οι δημότες του Περιστερίου στην κατανομή των ενδιαφερομένων στα τμήματα. 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατά την κατάθεση της αίτησής τους για την παρακολούθηση των εργαστηρίων δημιουργίας θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά: φωτοτυπία ταυτότητας, αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ), εκκαθαριστικό εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση πολυτεκνίας, βεβαίωση ανεργίας (εφόσον απαιτείται), φοιτητική ταυτότητα (εφόσον απαιτείται).  

Σε περίπτωση επιλογής ανηλίκων σε εργαστήρια χορού, προκειμένου για τη συμμετοχή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση Ιατρικής Βεβαίωσης, όπου θα βεβαιώνει ότι δύναται να αθληθεί. 

Τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν είναι τα ακόλουθα:

  • Εργαστήριο Χορού: Απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά.
  • Εργαστήριο Ζωγραφικής Ανηλίκων: Τα μαθήματα ζωγραφικής για ανήλικους διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94), χωρισμένα σε τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους.
  • Εργαστήριο Θέατρο Ανηλίκων: Διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94).
  • Εργαστήριο Φωτογραφίας: Διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ).
  • Εργαστήριο Χειροτεχνίας: Διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94) δύο ημέρες εβδομαδιαίως και στην Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α).
  • Εργαστήριο Κινηματογράφου: Διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ).

Info 

Πότε: Από 9 έως 20 Σεπτεμβρίου 2019, ξεκινούν οι εγγραφές, με διάρκεια όλο το χρόνο κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο
Κόστος: Κατευθείαν επικοινωνία στα παρακάτω τηλέφωνα
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2105779914 & 2105779049
Ηλικίες: 6-16 ετών

3. Βραδινή Ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - Πρόγραμμα Σεπτέμβριος 2019

Ταξιδεύω στο απέραντο… Σύμπαν!

Βραδινές Ξεναγήσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Photo Credit: www.noa.gr

Συνεχίζονται και το Σεπτέμβριο οι βραδινές ξεναγήσεις στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου που βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. 

Σκοπός του Κέντρου είναι η καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε θέματα Αστρονομίας καθώς και της σχεδόν δύο αιώνων επιστημονικής και πολιτιστικής ιστορίας του ΕΑΑ, η οποία είναι συνυφασμένη με καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διπλανό λόφο της Πνύκας ο Μέτωνας πραγματοποίησε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα με το Ηλιοτρόπιό του.

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το κτίριο Σίνα στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Επισκεπτών θεμελιώθηκε το 1842 ύστερα από δωρεά του Γεώργιου Σίνα, επιχειρηματία και γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Βιέννη, και βασίστηκε σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Τheophil Hansen.

Το κτίριο είναι από μόνο του μία ζωντανή ιστορία, αλλά πιο ζωντανή είναι αυτή η μοναδική εμπειρία που φέρνει δέος και ανατριχίλες σε μικρούς και μεγάλους, καθώς συνειδητοποιούμε πόσο μικροί είμαστε, μέσα στο απέραντο αυτό Σύμπαν! Ερωτήσεις, όπως υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, πόσο μακριά είναι ο πιο κοντινός σε εμάς Γαλαξίας και τί ηλικία έχει η Γη σε σχέση με τους άλλους πλανήτες, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που πραγματεύονται οι ειδικοί του Κέντρου, καθώς μας ξεναγούν με άνεση σε ένα απέραντο, μοναδικό ταξίδι που ξεπερνάει τη συνήθη γνώση και φαντασία!

Info 

Πότε: Από 4 έως 28 Σεπτεμβρίου 2019, κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 20.00 και για κάθε μισή ώρα.
Πού: Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο
Κόστος: 2.5 & 5 ευρώ
Τηλέφωνα – Κρατήσεις: 2103490000
Ηλικίες: 5-16 ετών