6 εκπαιδευτικά Summer Camps

Το καλοκαίρι έρχεται δυναμικά – και με ασφάλεια - με τα 6 καλύτερα summer camps για παιδιά που θα απογειώσουν τη γνώση και τη διασκέδαση!

Μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού, ειδικά για τα παιδιά, η περίοδος της άρσης των μέτρων φάνταζε σαν μία εικονική πραγματικότητα! Πολύ περισσότερο, τώρα που οι περισσότεροι υπαίθριοι χώροι είναι πλέον ανοιχτοί – και με το νόμο – αλλά υπό αυστηρή εφαρμογή του πρωτοκόλλου υγείας, πάντα, τα παιδιά περισσότερο, νιώθουν πιο έτοιμα από ποτέ να επιστρέψουν στην κανονικότητα! Μετά τα σχολεία και πιστοί, σε αυτό το κλίμα, αλλά και με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, και όχι μόνο, επετράπη για φέτος η λειτουργία των καλοκαιρινών camps που, ναι μεν θα είναι πιο «μικρά» και σε αριθμό συμμετοχών και σε διάρκεια, υπόσχονται όμως την ίδια δυναμική σε δράσεις και δρώμενα αθλημάτων, παιχνιδιών, εργαστηρίων, με την ελπίδα ότι τίποτα δε θα σκιάσει τον ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα τους. Το CKG προτείνει 6 πολύ ιδιαίτερα summer camps, τόσο σε θεματολογία, όσο και σε ποικιλία δραστηριοτήτων και εύχεται στα παιδιά ένα εναλλακτικό, ελπιδοφόρο καλοκαίρι γεμάτο ζωντάνια, αδρεναλίνη, γνώση και γερές φιλίες!

1. Summer Camp στην Τεχνόπολη

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ένας από τους πιο δραστήριους και ζωντανούς χώρους πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας, δεν σταμάτησε ούτε για μία μέρα το διαδικτυακό της έργο κατά την περίοδο της καραντίνας, σχεδιάζοντας και προτείνοντας, από την πρώτη στιγμή, ένα πρωτότυπο -και ανεξάντλητο- online πρόγραμμα δράσεων. Μετά από σχεδόν τρεις μήνες digital επαφής με το κοινό και περισσότερους από 300.000 ψηφιακούς επισκέπτες, η Τεχνόπολη ανοίγει, λοιπόν, ξανά τις πόρτες της και μάλιστα θέτοντας σε εφαρμογή το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, το πιο δροσερό Summer Camp που έρχεται για 7η χρονιά στην Τεχνόπολη, από τις 29 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου, για να προσφέρει στα παιδιά ηλικίας 7-11 ετών μια σειρά από καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες, όπως ομαδικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια, κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών αλλά και ένα ολοκαίνουριο escape room! Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί σε τρεις περιόδους, με τρεις διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα (τέχνη, τεχνολογία, περιβάλλον). Και όλα τα παιδιά πρέπει να είναι εκεί για να ανακαλύψουν ό,τι έχει να προσφέρει και αυτό το καλοκαίρι! 

Πειραιώς 100, 11854, Γκάζι, 213-0109300

2. Αστική θερινή κατασκήνωση - Μουσείο Ηρακλειδών

Με κεντρικό άξονα την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών τους, το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι μία μικρή σε συμμετοχές αλλά μεγάλη σε διάρκεια και πάντα πλούσια σε περιεχόμενο, θερινή κατασκήνωση. Το κτήριο στο 16 της οδού Ηρακλειδών στο Θησείο, διατηρώντας τη θαλπωρή του φιλικού σπιτικού περιβάλλοντος, φέτος θα υποδεχθεί μια μικρή ομάδα παιδιών στα οποία θα προσφέρει ασφάλεια, υγιεινή, αλλά και ψυχαγωγία και γνώση. Το ολοήμερο πρόγραμμά, από τις 8:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα, είναι οργανωμένο σε εβδομαδιαίους κύκλους και θα προσφέρεται όλο το καλοκαίρι, χωρίς διακοπή. Στις άνετες, φυσικά αεριζόμενες αίθουσες, στην ασφαλή πανέμορφη μικρή αυλή , στον θαυμαστό εκθεσιακό χώρο και στα δύο κτήρια που στεγάζεται το Μουσείο Ηρακλειδών, θα περάσουν όλοι οι συμμετέχοντες ξένοιαστες, χαρούμενες, ποιοτικές διακοπές. Τα πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια είναι ειδικά σχεδιασμένα από τους επιστημονικούς συνεργάτες, για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών και αντλούν το περιεχόμενό τους από τον φυσικό, ιστορικό και μυθολογικό πλούτο της Ελλάδας. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε έναν ή περισσότερους από τους ανεξάρτητους εβδομαδιαίους κύκλους του θερινού προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020. Οι συμμετέχοντες, θα χωριστούν σε ολιγομελή τμήματα τηρώντας μαζί με τους μουσειοπαιδαγωγούς και το προσωπικό του μουσείου, όλες τις οδηγίες προφύλαξης από τον Covid 19, όπως θερμομέτρηση κατά την είσοδο, απολύμανση χεριών, αποστάσεις, μάσκα, ατομικά κιτ υλικών. Το κόστος συμμετοχής είναι 120€ την εβδομάδα, ενώ προβλέπονται εκπτώσεις για δεύτερο παιδί ή για συμμετοχή σε περισσότερες από μία εβδομάδες. Το κόστος περιλαμβάνει τα υλικά των εργαστηρίων, οργανωμένα σε ατομικά κιτ. Στο κόστος δεν περιλαμβάνονται τα γεύματα (κολατσιό, μεσημεριανό) τα οποία στέλνονται έτοιμα από τους γονείς, και το προσωπικό του μουσείου φροντίζει για το υγιεινό σερβίρισμά τους στα παιδιά. 

Ηρακλειδών 16, Θησείο, 210 3461981 και 211 215 0497

3. Ταξίδι στο Κέντρο της Πόλης – Summer Camp Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αξέχαστο «Ταξίδι στη Πόλη», να συναντήσουμε ξανά τους φίλους μας και να περάσουμε δημιουργικά το χρόνο μας! Αυτό το καλοκαίρι μια ομάδα παιδιών θα κάνει αξέχαστες διακοπές στο κέντρο της Αθήνας παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις, πάντα με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων.

Μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, stem, τεχνολογία, μαγειρική και πολλά άλλα θα κάνουμε μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας.

Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές και περιηγήσεις, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα κάνουν πικ-νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Στο Μουσείο τα παιδιά θα έχουν δημιουργικό χρόνο με δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένες ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις: εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, stem, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια. Φέτος μαζί θα είναι και ο Ντετέκτιβ Δαιμόνιος που θα συντροφεύσει τα παιδιά σε παιχνίδια μυστηρίου και escape streets δίνοντάς τους τη δυνατότητα να περάσουν δημιουργικό χρόνο στις γειτονιές της Πλάκας, εξερευνώντας τα δρομάκια της, ανακαλύπτοντας την ιστορία της και βέβαια διασκεδάζοντας!

Xρήση της μάσκας και γαντιών από το προσωπικό κατά την ετοιμασία ή/και επιμέλεια φαγητού. Φυσικά, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον Covid-19. 

Περίοδοι διεξαγωγής: 29/6-3/7, 6/7-10/7, 13/7-17/7, 20/7-24/7, 27/7-31/7, 3/8-7/8, 17/8-21/8, 24/8-28/8, από Δευτέρα έως Παρασκευή ) από 8:30 έως 13:00, από 8:30 έως 16:00 ή από 10:00 έως 13:00

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 80€ για το πρόγραμμα από 10:00 έως 13:00, 110€ για το πρόγραμμα από 8:30 έως 13:00 και 140€ για το πρόγραμμα από 8:30 έως 16:00.Το ημερήσιο κόστος συμμετοχής είναι 30 €.

Τριπόδων 23, Πλάκα, 2103250341

4. Summer Camp Planet Physics - Εργαστήριο Ρομποτικής για παιδιά

Για 6η χρονιά, το PLANET PHYSICS διοργανώνει ένα μοναδικό Summer Camp για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τους μικρούς μας φίλους, σε νέες, μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ., σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αξιοποίησης Προϊόντων Ελληνικής Φύσης. Ειδικά για το φετινό καλοκαίρι, επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα παιδιά να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά, καλλιεργώντας νέες δεξιότητες, με δραστηριότητες που θα τους κάνουν να αγαπήσουν την Επιστήμη και να καλύψουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών. Και φυσικά … να παίξουν! Η νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας επιβάλλει την αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων, για τη μέγιστη δυνατή προφύλαξη των παιδιών. Για το λόγο αυτό, στο φετινό Summer Camp θα φιλοξενηθούν λιγότερα παιδιά, σε μικρότερες ομάδες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Μερικές από τις δραστηριότητες των παιδιών στη διάρκεια του camp είναι: ομαδικό (διευθυνόμενο) παιχνίδι, ξενάγηση στη διαδραστική έκθεση, πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, παρατήρηση στο μικροσκόπιο, κατασκευές (που τα παιδιά παίρνουν μαζί τους φεύγοντας), STEM, εργαστήρια Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, λύσεις γρίφων, διαγωνισμοί γνώσεων (για τα μεγαλύτερα παιδιά), προβολές εντυπωσιακών φαινομένων Φυσικής και επεξήγηση τους, προβολές επιλεγμένων ταινιών – ντοκιμαντέρ. Από 29 Ιουνίου έως 28 Αυγούστου 2020από 90 ευρώ/εβδομάδα, από τις 07.30 – 16.00.

Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια, 210 8033984

5. Καλλιτεχνικό Summer Camp από τις Μορφές Έκφρασης - Βοτανικός Κήπος Διομήδους‎

Στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους οι Μορφές Έκφρασης δημιούργησαν για τα παιδιά μια παραμυθένια γωνιά , όπου η Φύση γίνεται  για λίγο το σπίτι τους και οι Τέχνες το όχημά τους στο  περιπετειώδες ταξίδι της ζωής! Οι Μορφές Έκφρασης σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους διοργανώνουν από τις 29 Ιουνίου έως και τις 7 Αυγούστου 2020 το 7ο καλλιτεχνικό summer camp τους  με στόχο να προσφέρουν στα παιδιά  5-14 ετών την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις, να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να βιώσουν την ομορφιά της Φύσης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια και την υγεία τους. Από τις 8:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. τα παιδιά θα συμμετέχουν σε μια σειρά καλλιτεχνικών εργαστηρίων και θα απολαύσουν τη χαρά του να δημιουργείς, να εκφράζεσαι, να ονειρεύεσαι και να ανακαλύπτεις με άλλα παιδιά της ηλικίας σου, ιστορίες, μύθους, αλλά και περιπέτειες της Ζωής, του Ανθρώπου και της Φύσης μέσα από το Θέατρο, τη Μουσική, το Τραγούδι, τη Γλυπτική, τη Ζωγραφική, τον Χορό και την Κίνηση. Φέτος ,υπάρχει δυνατότητα για όσους γονείς το επιθυμούν, να παραμείνουν τα παιδιά έως τις 5:30 μ.μ. Κάθε Τετάρτη είναι μια μέρα έκπληξη με βόλτα στον κήπο, ομαδικά παιχνίδια θησαυρού, μαγειρική, περίπατος στους ανθώνες κι άλλες δράσεις-έκπληξη αλλάζουν και γεμίζουν την καθημερινότητα των παιδιών, προσφέροντάς τους νέες εμπειρίες! Ενώ κάθε Παρασκευή μοιράζεστε με τους αγαπημένους μας την περιπέτεια που ζήσαμε. Έτσι λοιπόν, θα είστε καλεσμένοι των παιδιών σας στην παρουσίαση της εβδομάδας! Για παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών 29 Ιουνίου έως 7 Αυγούστου 2020 Κόστος/εβδομάδα: 90 ευρώ.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Χαϊδάρι, 210-3464903, 210-3464002

6. Summer Camp ΡΟΗ Aquateam στο ΟΑΚΑ

Εδώ και 20 χρόνια το ΡΟΗ Aquateam λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες με αθλητικά προγράμματα στο Ο.Α.Κ.Α. Στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 4 έως 15 ετών και μεταξύ άλλων απασχολούνται στα παρακάτω αθλήματα: Κολύμβηση, Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Βόλεϊ, Τένις, Τραμπολίνο, Καράτε, Αναρρίχηση, Water Polo, Ενόργανη, βασική γυμναστική και συγχρονισμένη κολύμβηση. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα (Summer Camp) θα λειτουργεί από 29 Ιουνίου, έως 10 Αυγούστου 2020 και στόχος του προγράμματος είναι να δώσει δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά αλλά και να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς. Καθημερινά τα παιδιά κάνουν κολύμβηση και συνδυάζουν άθληση με διασκέδαση. Και είναι το μόνο summer camp με δυνατότητα μεταφοράς, ενώ υπάρχει ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη. 

Μαρούσι, ΟΑΚΑ πύλη Δ 50μ αριστερά Γραφεία Συλλόγων κλειστού κολυμβητηρίου,  2102778151, 694 7992150