"Από τις λέξεις στη σκηνή": Θεατρικό εργαστήριο για εφήβους με την Κων/να Ράικου

Η Κωνσταντίνα Ράικου σε συνεργασία με τον συμπεριληπτικό χώρο για το θέατρο και το χορό ΙΣΟΝ, διδάσκει στο θεατρικό εργαστήρι «Από τις λέξεις στη σκηνή» που ξεκινάει στις 7 Οκτωβρίου. Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Σάββατο 13.00-15.00. Το εργαστήρι απευθύνεται σε εφήβους.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η επαφή και η γνωριμία των παιδιών με τον τρόπο δημιουργίας μιας παράστασης από την αρχή. Ξεκινώντας με θεατρικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς προχωράμε σε αναζήτηση θεμάτων που πηγάζουν από τα ίδια τα παιδιά. Αφού δημιουργήσουμε το δικό μας κείμενο ξεκινάμε να "ντύνουμε" την παράστασή μας με μουσική, φώτα, τραγούδι, σκηνικά, κοστούμια και τεχνολογικά μέσα. Η δημιουργία της παράστασης προκύπτει από τη φαντασία των παιδιών. Προηγούμενη εμπειρία ή επαφή με το θέατρο δεν είναι απαραίτητη.

ΙΣΟΝ Θέατρο - Χορός
Διάρκεια: 2 ώρες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
«Από τις λέξεις στη σκηνή»
Διδάσκει η Κωνσταντίνα Ράικου

"Από τις λέξεις στη σκηνή": Θεατρικό εργαστήριο για εφήβους με την Κων/να Ράικου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο σύνολό του επενδύει στην ανθρώπινη υπόσταση από δύο πλευρές, την ατομική και την ομαδική. Καλλιέργεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απόδοση αξίας στην πολιτισμική πολυμορφία, την ισότητα, τη δημοκρατία και την ισονομία με αρωγό τη θεατρική πράξη.

Προτεινόμενη ηλικιακή ομάδα: 13-15 ετών (το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα και σε άλλες ηλικιακές ομάδες).

Χρόνος υλοποίησης: 9 μήνες (για 2 διδακτικές ώρες την εβδομάδα)

Περιγραφή Προγράμματος:

  • Πρώτο τρίμηνο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος): Ασκήσεις επαφής κι επικοινωνίας. Χτίσιμο δεσμών μεταξύ της ομάδας και καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης..
  • Δεύτερο τρίμηνο: (Ιανουάριος-Μάρτιος): Κάθε ομάδα δημιουργεί το δικό της σενάριο αντλώντας υλικό από δοσμένα κείμενα. Η σκηνοθεσία, ο φωτισμός, η μουσική και η σκηνογραφία είναι επίσης επιλογή της ομάδας. 
  • Τρίτο τρίμηνο: (Απρίλιος-Ιούνιος): Πρόβες και τελικές λεπτομέρειες για την παρουσίαση. Δέσιμο των κομματιών μεταξύ τους με αλλαγές σκηνικού, χορογραφίες και μουσική.

Σκοπός:

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο σύνολό του επενδύει στην ανθρώπινη υπόσταση από δυο πλευρές, την ατομική και την ομαδική. Ο κάθε εκπαιδευόμενος θα κληθεί να εφαρμόσει δραστηριότητες και ασκήσεις που θα αφορούν τον ίδιο προσωπικά, αντλώντας από τις προσωπικές του εμπειρίες καθώς και ομαδικές δραστηριότητες που θα απαιτούν τη συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ της ομάδας.

Κάθε Σάββατο 13:00-15:00

ΙΣΟΝ - Εργαστήρι Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης για το Θέατρο και το Χορό
5ος Κύκλος σπουδών | 2023-2024
Το ΊΣΟΝ, ένα εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης για το Θέατρο και το Χορό, ανακοινώνει τις δράσεις του για τον πέμπτο κύκλο σπουδών του.
Τα μαθήματα του εργαστηρίου ΙΣΟΝ στοχεύουν στη συνεκπαίδευση και συναντίληψη ανάπηρων και μη ανάπηρων σπουδαστών.

Συμμετοχή: 40 ευρώ τον μήνα/ 8 ώρες σεμιναρίου
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
2130411546, 6939308409
[email protected]
https://ison.com.gr/

Μελενίκου 33, Βοτανικός (Γκάζι). Κοντά στο Μετρό του Κεραμεικού