Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου

Σινεμά & Θέατρο: 2 παιδικά έργα για το τέλος Ιουλίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξαναφέρνει στο προσκήνιο προτάσεις για το σινεμά και το θέατρο που θα ξετρελάνουν το παιδικό κοινό, ξεκινώντας από την υπέροχη ιδέα, Park Your Cinema, όπου γνωστά blockbuster του χειμώνα βρίσκουν κινηματογραφικό καταφύγιο στη γιγάντια οθόνη του Ξέφωτου στο ΚΠΙΣΝ που φέτος ειδικά προτείνεται ανυπερθέτως, για την υπαίθρια έκταση που καταλαμβάνει και για την απόσταση που μπορεί να τηρηθεί μεταξύ των επισκεπτών! Για το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου, οι Απίθανοι 2 κάνουν… πιθανή μία οικογενειακή βραδιά γεμάτη γέλιο, μουσική, αστέρια! Την επόμενη ημέρα, στο ίδιο ονειρεμένο καλοκαιρινό σκηνικό, ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών και πιο συγκεκριμένα ο διακεκριμένος καραγκιοζοπαίχτης Άθως Δανέλλης, αναβιώνουν το προπολεμικό (horror) θεατρικό «Ο Πύργος του Μυστηρίου και ο Τρομερός Λυκάνθρωπος», όπου ένας ιός θέτει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα, ενώ ο Καραγκιόζης σώζει… την παράσταση, δηλαδή, την κατάσταση μέσα από άφθονο γέλιο και γκάφες!   

1. Park Your Cinema Kids με την ταινία Οι Απίθανοι 2/Incredibles 2 στο ΚΠΙΣΝ 

Park Your Cinema Kids με την ταινία Οι Απίθανοι 2-Incredibles 2 στο ΚΠΙΣΝ

Photo Credit: www.snfcc.org

Ο Ιούλιος του 2020 συνεχίζει να φέρνει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ animated δημοφιλείς ήρωες, τους οποίους τα παιδιά δεν χορταίνουν να βλέπουν στη μεγάλη οθόνη. Η επιμέλεια του προγράμματος έχει γίνει από τον καταξιωμένο Ηλία Φραγκούλη. Για το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η ταινία Οι Απίθανοι 2/ Incredibles 2 (2018).

Λίγα λόγια για το έργο

Μετά την επίσημη απαγόρευση της δράσης των υπερηρώων, ο Mr. Incredible και η Elastigirl προσγειώνονται στους ρόλους των νοικοκύρηδων γονιών και αντιμετωπίζουν με πίκρα την κοινή καθημερινότητά τους. Μέχρι τη στιγμή που ένας μυστηριώδης κροίσος προσφέρεται να τους επαναφέρει στο προσκήνιο ως σωτήρες της ανθρωπότητας. Η συνέχεια του καταπληκτικού φιλμ του 2004, που έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών στο είδος της!

Σκηνοθεσία: Brad Bird
Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Για την ασφάλειά σας και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, έχει σχεδιάσει μια ειδική υποδομή στο Ξέφωτο με σημάνσεις, οι οποίες υποδεικνύουν τις θέσεις στις οποίες μπορούν να κάτσουν παρέες ή οικογένειες μέχρι και 4 άτομα.

Δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής. Σε περίπτωση που καλυφθεί η μέγιστη χωρητικότητα της υποδομής, δεν θα μπορούν να εισέρχονται νέοι επισκέπτες στο Ξέφωτο.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, 21.00
ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού & Ευρυππίδου, Καλλιθέα, 2168091001
Για παιδιά από 5 ετών και άνω
Κόστος: Δωρεάν

2. Ο Πύργος του Μυστηρίου και ο Τρομερός Λυκάνθρωπος από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών στον προαύλιο χώρο του ΚΠΙΣΝ

Ο Πύργος του Μυστηρίου και ο Τρομερός Λυκάνθρωπος από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών στον προαύλιο χώρο του ΚΠΙΣΝ

Photo Credit: www.snfcc.org

Τον Ιούλιο, ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών έχουν στήσει για τα καλά τον μπερντέ τους στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ και ζωντανεύουν μια σειρά εκλεκτών έργων από το ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον Καραγκιόζη στις περιπέτειες του και να γελάσουν με την καρδιά τους. Οι φιγούρες και τα σκηνικά που θα χρησιμοποιηθούν έχουν φιλοτεχνηθεί ειδικά για αυτές τις παραστάσεις από τον καραγκιοζοπαίχτη, ζωγράφο και φιγουροποιό Γιάννη Παπαδόπουλο – Γιουβάν. 

Για την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το έργο «Ο Πύργος του Μυστηρίου και ο Τρομερός Λυκάνθρωπος»

Λίγα λόγια για το έργο

Η ξεχασμένη αυτή προπολεμική κωμωδία, που ενθουσίασε το κοινό της τότε εποχής, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, αφού το σενάριο αναφέρεται σε έναν άγνωστο και επικίνδυνο ιό που απειλεί την ανθρωπότητα με εξαφάνιση, και βάζει τον Καραγκιόζη σε μια απίστευτη περιπέτεια!

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Άθως Δανέλλης, Αθηναϊκός Θίασος Σκιών

Λίγα λόγια για το δημιουργό

Ο Άθως Δανέλλης, από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίχτες, γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης, παίζοντας και μελετώντας το Θέατρο Σκιών. Το 1998 ίδρυσε το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του ελληνικού Καραγκιόζη. Με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 1989 διατηρεί μόνιμες σκηνές, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες.

Η είσοδος μετά την έναρξη της εκδήλωσης δεν θα είναι δυνατή.

Για την ασφάλειά σας είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό σας από τον χώρο της εκδήλωσης. 

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, 21.00 
ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού & Ευρυππίδου, Καλλιθέα, 2168091001
Για παιδιά από 5 ετών και άνω
Κόστος: Δωρεάν