Έκθεση Εφήβων Φωτογράφων "Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον" στο ΚΠΙΣΝ

Photo credits: Φωτογραφία του Άκη Ζώντου από την έκθεση των Εφήβων Φωτογράφων του Athens Photo World 2021  

Το Athens Photo World, συνεχίζοντας το επιτυχημένο εγχείρημα των ετών 2019 και 2021, οργανώνει και φέτος ένα εργαστήριo εφήβων μαθητών από όλα τα σχολεία της Ελλάδος, με αγάπη για τη φωτογραφία, που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Αποτέλεσμα αυτού του εργαστηρίου είναι η έκθεση με κεντρική ιδέα και τίτλο, Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον. Στόχο της πρωτοβουλίας αποτελεί η ενθάρρυνση των εφήβων προκειμένου να αποκτήσουν στενότερη σχέση με το περιβάλλον γύρω τους, τοποθετώντας το στο επίκεντρο της προσωπικής έκφρασης και της εξωτερίκευσης των σκέψεων και των συναισθημάτων τους. Στο ίδιο πλαίσιο, η χρήση των κινητών τηλεφώνων τους αποκτά ευρύτερη διάσταση, πέραν του γνωστού τους μέσου επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Οι συμμετοχές θα επιλεγούν από την επιμελήτρια του εγχειρήματος και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του APW. Η έκθεση θα έχει ταυτόχρονη παρουσία σε τέσσερα σημεία της πόλης, που αντιστοιχούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Η Περίμετρος του ΚΠΙΣΝ θα είναι το Νότιο σημείο της πόλης που θα φιλοξενήσει τα έργα των εφήβων των γύρω περιοχών.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί σειρά εργαστηρίων για την εισαγωγή των εφήβων στην τέχνη της φωτογραφίας.

H εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Διάρκεια έκθεσης: 1 - 31 Ιουλίου 2022

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Τηλ. 2168091000
Email: [email protected]