Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας για παιδιά από 10 ετών στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μία έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας με διαδραστικά εκθέματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Τα διαδραστικά εκθέματα προσφέρουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας και να εμβαθύνει σε επιστημονικές αρχές και μαθηματικές έννοιες μέσω της αλληλεπίδρασης και του χειρισμού εργαστηριακών διατάξεων και μηχανών.

Επισκέπτες άνω των 10 ετών μπορούν να διεξάγουν πειράματα, να συλλέξουν δεδομένα, να επιλέξουν παραμέτρους έχοντας έτσι τη δυνατότητα να παρατηρήσουν, να εξερευνήσουν και να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία επί θεμελιωδών επιστημονικών αρχών και σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων.                  

Αλληλεπιδράστε με τα διαδραστικά εκθέματα Φυσικής και εξερευνήστε θεμελιώδεις αρχές και νόμους της μηχανικής και του ηλεκτρομαγνητισμού, πειραματιστείτε με τον ήχο και το φως, αξιοποιήστε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παράγετε ηλεκτρική ενέργεια, παρατηρήστε κεραυνούς να αστράφτουν, οπτικοποιήστε ηχητικά κύματα και ακολουθείστε την εξέλιξη του Σύμπαντος από τη Μεγάλη Έκρηξη μέχρι σήμερα.

Γνωρίστε τα δομικά στοιχεία της ύλης και της ζωής, δημιουργήστε χημικές ενώσεις και δείτε τις ιδιότητές τους, παρατηρήστε δείγματα φυτικών και ζωικών ιστών μέσα από μικροσκόπια και «συνθέστε» DNA και χημικά μόρια αλληλεπιδρώντας με τα εκθέματα Χημείας και Βιολογίας.

Ακονίστε το μυαλό σας λύνοντας μαθηματικούς γρίφους και παζλ που εξάπτουν τη φαντασία, εφαρμόστε μαθηματικά θεωρήματα, εξερευνήστε τις γεωμετρικές και τοπολογικές ιδιότητες επιφανειών, δημιουργήστε ημιτονοειδή κύματα αλληλεπιδρώντας με τα διαδραστικά εκθέματα Μαθηματικών.

Παρατηρήστε ρομπότ εν δράσει, μάθετε για την εξέλιξη των υπολογιστών ή συνθέστε κομμάτι-κομμάτι τον ταχύτερο υπολογιστή εξερευνώντας τα εκθέματα Πληροφορικής και Ρομποτικής.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

  • Εξοικείωση με βασικές επιστημονικές αρχές και μαθηματικές έννοιες.
  • Γνωριμία με σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες και νέες τεχνολογίες.
  • Ανάδειξη περίπλοκων εννοιών με απλό, ενδιαφέροντα και ευχάριστο τρόπο.
  • Σύνδεση με την καθημερινότητα.
  • Ενίσχυση της διερευνητικής/ανακαλυπτικής μάθησης.
  • Ανάπτυξη κριτικής σκέψης.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 6 ετών.

Εισηγητές: Γεωργία Αλέξη, Μυρτώ Μπότσιου

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό: 7 € / Μειωμένο: 5 € / Σχολικό: 4 € / Ομάδες (20+): 5 €
Διάρκεια: 90 λεπτά (ελάχιστος συνιστώμενος χρόνος επίσκεψης)
Απευθύνεται σε: 10+ (Ε' Δημοτικού+)
Για να επιτραπεί η είσοδος σε ανηλίκους απαιτείται συνοδεία ενηλίκου

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο – Αθήνα
Τηλ. 2109469600