Ένα Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας για μικρούς ερασιτέχνες αθλητές και ζωγράφους

Μικροί ζωγράφοι και μεγάλοι αθλητές σε ένα «καυτό» Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας

Σε όλους αρέσει ο αθλητισμός και δη το μπάσκετ, όλοι έχουμε κατέβει να πανηγυρίσουμε τις επιτυχίες της εθνικής μας ομάδας στο κέντρο της Αθήνας, και μέχρι να έρθουν ξανά τέτοιες στιγμές, το CKG προτείνει άλλη μία «πανηγυρική» εκδήλωση για το «εθνικό» μας σπορ στην Πλατεία του Συντάγματος με ερασιτέχνες λάτρεις του αθλήματος από όλο το φάσμα των ηλικιών στο 5ο 3x3 project του FIBA ENDORSED TOUR. Εναλλακτικά, ξεχυθείτε με τα παιδιά σας στον εντυπωσιακό κήπο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και εκεί στον προστατευμένο υπαίθριο χώρο από τον καυτό ήλιο του Ιούνη, πειραματιστείτε με καινούριες εικαστικές μορφές έκφρασης με ανακυκλώσιμα υλικά και ξυλομπογιές για μία πρωτότυπη έκθεση χειροτεχνίας και ζωγραφικής!

5o Active Athens 3x3 Project FIBA Endorsed Tour

Παίζουμε μπάσκετ στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης

Οι λάτρεις του μπάσκετ είναι προσκεκλημένοι να συμμετέχουν και να αγωνιστούν στο πιο αλλιώτικο μπασκετικό γεγονός της πόλης, το 5ο Active Athens 3X3 Project FIBA Endorsed Tour, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 στην πλατεία Συντάγματος, υπό την αιγίδα της FIBA. Στο φετινό τουρνουά υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν περισσότεροι από 1.500 αθλητές και αθλήτριες από 9 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες. To CKG, όμως σας προσκαλεί να παραστείτε σαν θεατές, γιατί πώς να το κάνουμε το μπάσκετ είναι το «εθνικό» μας σπορ! Φανταστείτε ότι για 5η φορά αυτή η ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση συγκεντρώνει όχι μόνο συμμετοχές μικρών αλλά και μεγάλων, αλλά και πλήθος κοινού που θα χειροκροτήσει την «καλύτερη» ομάδα, με ομάδες από παίκτες όλων των ηλικιών, ενώ θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ελεύθερων βολών και τρίποντων, όπως συμβαίνει συνήθως σε επίσημες μπασκετικές διοργανώσεις. Επίσης, στο τουρνουά θα συμμετέχουν και αθλητές με καρότσι που κάνουν το διήμερο αυτό ακόμη πιο ενδιαφέρον!

Οι ομάδες ανηλίκων (έως 18 ετών) έχουν ήδη διαμορφωθεί από τους προκριματικούς που έλαβαν χώρα τον Μάιο, αλλά οι ενήλικες (γεννημένοι από το 2000 και άνω) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 12 Ιουνίου ηλεκτρονικά στο www.opanda.gr

Info 

Πότε: Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Πού: Πλατεία Συντάγματος

Κόστος: Δωρεάν

Ηλικίες: Όλες οι ηλικίες

Στην αυλή του Εργοστασίου, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ένας διαφορετικός κήπος με χρώματα από ανακυκλώσιμα υλικά

Όπως κάθε άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι, η αγαπημένη σειρά εικαστικών παιχνιδιών επιστρέφει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και… "στην αυλή του εργοστασίου"! 

Για δύο ακόμη Κυριακές του Ιουνίου οι μικροί μας φίλοι απασχολούνται δημιουργικά, έρχονται σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και πειραματίζονται με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης, κάθε φορά με μια διαφορετική θεματική. 

Κάτω απ’ το ζεστό ανοιξιάτικο ήλιο, λοιπόν, θα φτιάξουμε έναν εντυπωσιακό κήπο! Μαθαίνουμε πώς κατασκευάζονται τα γλυπτά, ανακατεύουμε χρώματα και επιλέγουμε ανακυκλώσιμα υλικά για να φιλοτεχνήσουμε πολύχρωμα ανοιξιάτικα δέντρα και λουλούδια! Κόβουμε διαφορετικών ειδών χαρτιά σε μικρά-μικρά κομμάτια, δημιουργούμε πέταλα σε ιδιαίτερα σχήματα και παίρνουμε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές μας για να διακοσμήσουμε ευφάνταστα τον κήπο μας. 

Info 

Πότε: Κυριακή 9 & 23 Ιουνίου 2019, 11:00 - 13:00 

Πού: Παιδική Χαρά, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Κόστος: 5 ευρώ ανά παιδί

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2130109325 & 2130109300

Ηλικίες: 3 - 12 ετών