Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά στην ARTENS

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά που διοργανώνει η ARTENS, με την επιμέλεια της συγγραφέως-εκπαιδευτικού Αλεξάνδρας Βερύκοκου,  μυεί τα παιδιά στον κόσμο των λέξεων, της γραφής, της ανάγνωσης και των βιβλίων.

Ποια είναι η μυστική συνταγή των μπισκότων που έκλεψαν ο Χανσελ και η Γκρέτελ από την κακιά μάγισσα; Πού πάνε τα χάρτινα καραβάκια όταν φεύγουν από τα χέρια μας; Πώς απέκτησε η ζέβρα τις ασπρόμαυρες ρίγες της; Ποια είναι τα νέα της Διαγαλαξιακής Εφημερίδας και πώς λύθηκε η υπόθεση του παπαγάλου που μιλάει; Πολλά μικρά και μεγάλα μυστήρια αναζητούν τη λύση τους στο παιδικό τμήμα δημιουργικής γραφής της ARTENS.

Το μάθημα βασίζεται στους λογοτεχνικούς πειραματισμούς των παιδιών που θα ασκηθούν, μεταξύ άλλων, στην ποίηση, τη μικρή φόρμα και τον πεζό λόγο. Μαζί, θα γράψουμε χαϊκού και λίμερικ, θα αλλάξουμε τα παραμύθια, θα εξερευνήσουμε τον μοντερνισμό και τους σουρεαλιστές μέσω της black-out poetry και του κολλάζ με λέξεις, και θα έχουμε την πρώτη γνωριμία μας με τα έργα και τους ήρωες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η άσκηση όμως αυτή της γραφής δεν έχει ως μοναδικό στόχο την παραγωγή έργου: να γράψει, για παράδειγμα, το παιδί ένα όμορφο χαϊκου, αλλά να φέρει πιο κοντά τον νεαρό μαθητή στην ίδια τη γλώσσα, να συμβάλλει δηλαδή στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησής του όσον αφορά τη σχέση του με τη γραφή και την ανάγνωση. Η προσπάθειά μας θα είναι να ανακαλύψουμε τη μαγεία της μέσα από το παιχνίδι, αντιμετωπίζοντάς την με μια ελευθερία πέρα από κανόνες, ως εργαλείο προσωπικής έκφρασης και περιπέτειας σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Σάββατο 12.00 – 13.00 μ.μ. (για παιδιά  7-9 ετών)
Σάββατο 13.00 – 14.00 μ.μ. (για παιδιά 10-12 ετών)

Διάρκεια: Ως το τέλος Μαΐου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ARTENS
Βουκουρεστίου 40, Κολωνάκι
Τηλ. 2103317312
Εmail: [email protected]