Εργαστήρια για παιδιά από την Artens

Photo credits: freepik.com  

Η Artens είναι ένας νέος Πολιτιστικός Οργανισμός, που ξεκίνησε το 2016 από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών και διοργανώνει σεμινάρια, εκδηλώσεις και δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Στην Artens πραγματοποιούνται και εργαστήρια για παιδιά. Πιο αναλυτικά: 

Ζωγραφική για παιδιά & εφήβους  
Στο εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά στην ARTENS με την Evi Peterson, τα παιδιά θα αφεθούν ελεύθερα να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν την φαντασία τους και την δημιουργικότητά τους. Θα ξεκινήσουμε με το ελεύθερο σχέδιο καθώς προωθούμε την ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη ροή ιδεών των παιδιών. Επιπλέον, θα ασχοληθούμε με την πρακτική αλλά και με την θεωρητική πλευρά της τέχνης της ζωγραφικής και των χάρτινων κατασκευών. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της δημιουργηκότητας των παιδιών, η γνωριμία τους με διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και με θαυμαστούς ζωγράφους αλλά πρωτίστως η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής τους φύσης και η επαφή τους με διαφορετικά υλικά. Παράλληλα με τα μαθήματα μια φορά τον μήνα επισκεπτόμαστε επιλεγμένα μουσεία και γκαλερί. Στο τέλος της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τα έργα των μαθητών του τμήματος της Ζωγραφικής.

Συχνότητα:

    Σάββατο 12.00 – 13.00 μ.μ. (για παιδιά  3-5 ετών)
    Σάββατο 13.00 – 14.00 μ.μ.  (για παιδιά  6-9 ετών)
    Σάββατο 11.00 – 12.00 π.μ. (για παιδιά  10-13 ετών)

 

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιάΣτο Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά στην ARTENS με την Μαρία Μπρανίδου, το θεατρικό παιχνίδι γίνεται μέσο απελευθέρωσης της φαντασίας και της δημιουργικότητας του παιδιού. Με το θεατρικό παιχνίδι το παιδί αναδημιουργεί με συμβολικό τρόπο τον κόσμο, τον ονομάζει, τον δέχεται. Με έμμεσο τρόπο μαθαίνει τον εαυτό του, τη σχέση του με τους άλλους. Το θεατρικό εργαστήρι προτείνει ένα χώρο όπου τα παιδιά θα είναι ελεύθερα να εκφραστούν, να πειραματιστούν, να γνωριστούν, να μοιραστούν. Ένα χώρο όπου το κάθε παιδί κρατώντας την διαφορετικότητα του θα μπορέσει να γίνει μέρος της ομάδας χρησιμοποιώντας τον λόγο, την κίνηση, τη μνήμη, τη φαντασία του. Σκοπός είναι μέσα σ’ ένα πλαίσιο πειθαρχίας και εμπιστοσύνης, με τη βοήθεια της εμψυχώτριας, το παιδί να έρθει σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου. Μέσω παιχνιδιών και ασκήσεων, με αφορμή ένα αντικείμενο, μια μουσική, ένα κείμενο, το παιδί καλείται να αυτοσχεδιάσει. Μαθαίνει δηλαδή να χρησιμοποιεί τη φαντασία του, να παίρνει πρωτοβουλίες, να είναι ενεργητικό αλλά ταυτόχρονα να ακούει τους άλλους, να επικοινωνεί, να εκφράζεται ομαδικά. Το παιδί εξοικειώνεται με το σώμα, τη φωνή και τα συναισθήματα του και εκφράζεται αυθόρμητα και δημιουργικά. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και την σύσταση της ομάδας, θα δουλέψουμε πάνω σε θεατρικά κείμενα μαθαίνοντας τους κανόνες του θεάτρου, και θα  χτίσουμε σιγά-σιγά την μικρή μας παράσταση που θα παρουσιάσουμε στο τέλος της χρονιάς.

 

 

Συχνότητα:

 

    Σάββατο 11.00 – 12.00 μ.μ. (για παιδιά  3-5 ετών)
    Σάββατο 12.00 – 13.00 μ.μ. (για παιδιά  10-12 ετών)
    Σάββατο 13.00 – 14.00 μ.μ. (για παιδιά  6-9 ετών)

Δημιουργική Γραφή για παιδιά
Στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά στην ARTENS με την Αλεξάνδρα Βερύκοκου θα μάθουμε ποια είναι η μυστική συνταγή των μπισκότων που έκλεψαν ο Χανσελ και η Γκρέτελ από την κακιά μάγισσα. Πού πάνε τα χάρτινα καραβάκια όταν φεύγουν από τα χέρια μας; Πώς απέκτησε η ζέβρα τις ασπρόμαυρες ρίγες της; Ποια είναι τα νέα της Διαγαλαξιακής Εφημερίδας και πώς λύθηκε η υπόθεση του παπαγάλου που μιλάει; Πολλά μικρά και μεγάλα μυστήρια αναζητούν τη λύση τους στο παιδικό τμήμα δημιουργικής γραφής της ARTENS! Ελάτε να τα λύσουμε μαζί παίζοντας με τις λέξεις, να πούμε τα παραμύθια αλλιώς, να ζωγραφίσουμε τις ιστορίες μας και μέχρι το τέλος της χρονιάς να ζωντανέψουμε το πρώτο ολόδικό μας βιβλίο!
Σημείωμα προς τους γονείς: Το μάθημα βασίζεται στους λογοτεχνικούς πειραματισμούς των παιδιών που θα ασκηθούν, μεταξύ άλλων, στην ποίηση, τη μικρή φόρμα και τον πεζό λόγο. Μαζί, θα γράψουμε χαϊκού και λίμερικ, θα αλλάξουμε τα παραμύθια, θα εξερευνήσουμε τον μοντερνισμό και τους σουρεαλιστές μέσω της black-out poetry και του κολλάζ με λέξεις, και θα έχουμε την πρώτη γνωριμία μας με τα έργα και τους ήρωες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η άσκηση όμως αυτή της γραφής δεν έχει ως μοναδικό στόχο την παραγωγή έργου: να γράψει, για παράδειγμα, το παιδί ένα όμορφο χαϊκου, αλλά να φέρει πιο κοντά τον νεαρό μαθητή στην ίδια τη γλώσσα, να συμβάλλει δηλαδή στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησής του όσον αφορά τη σχέση του με τη γραφή και την ανάγνωση. Η προσπάθειά μας θα είναι να ανακαλύψουμε τη μαγεία της μέσα από το παιχνίδι, αντιμετωπίζοντάς την με μια ελευθερία πέρα από κανόνες, ως εργαλείο προσωπικής έκφρασης και περιπέτειας σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Συχνότητα:

    Σάββατο 12.00 – 13.00 μ.μ. (για παιδιά  7-9 ετών)
    Σάββατο 13.00 – 14.00 μ.μ. (για παιδιά 10-12 ετών)

 

  • Για όλα τα παραπάνω εργαστήρια, οι εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο.
  • Κόστος:  Για κάθε μάθημα: 60 € τον μήνα / Για όποιο παιδάκι γραφτεί σε δύο ή περισσότερα μαθήματα, ή έρθει με το αδερφάκι του, η συμμετοχή είναι 50 € τον μήνα
  • Εγγραφή: 30 € (περιλαμβάνει την εγγραφή, την κάρτα μέλους και τα υλικά όλου του έτους)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ARTENS
Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
Τηλ. 2103317312
Εmail: [email protected]

Ένα άρθρο για: