Γιατί το μωρό ενώ νυστάζει δεν κοιμάται;

Photo credits: freepik.com  
Τα μάτια του μωρού σας κλείνουν, αλλά δεν λέει να κοιμηθεί, ενώ του έχετε κάνει μπανάκι για να χαλαρώσει, του λέτε νανουρίσματα και έχετε δημιουργήσει πλήρως ήρεμη ατμόσφαιρα. Για ποιους λόγους μπορεί να συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε εσείς;

  • Βεβαιωθείτε ότι έχει τραφεί επαρκώς.
  • Βεβαιωθείτε ότι η πάνα του είναι στεγνή και καθαρή. Ένα μωράκι βρεγμένο ή πεινασμένο δυσκολεύεται να κοιμηθεί.
  • Μήπως έχει κολικούς;
  • Μήπως το ενοχλεί το φως ή ο θόρυβος;

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το μωρό σας να κοιμηθεί

Αν έχει κολικούς, για να το ανακουφίσετε από τον πόνο και τη δυσφορία, ξαπλώστε το με τα ποδαράκια λυγισμένα απαλά προς το στήθος του, ώστε να βγουν προς τα έξω τα αέρια που έχουν παγιδευτεί στο έντερό του και κάντε του μασάζ με το ειδικό τζελ κατά των κολικών, τρίβοντας την κοιλίτσα του και την πλάτη του με την αντίθετη φορά.

Χαμηλώστε ή σβήστε τα φώτα για να μη δημιουργούν περισπασμούς στο μωρό, ενώ βεβαιωθείτε ότι επικρατεί ησυχία. εκτός αν πρόκειται για λευκούς θορύβους, όπως ο ήχος της ηλεκτρικής σκούπας, του σεσουάρ, του ραδιόφωνου,

Φροντίστε να μπαίνετε σε sleep mode αρκετή ώρα πριν τον ύπνο, με ήρεμες δραστηριότητες και ησυχία, ώστε να το μωράκι να έχει τον χρόνο να χαλαρώσει και να μπει σε ρουτίνα ύπνου.

Φασκιώστε το μωρό, χωρίς να τυλίξετε τα χεράκια και το κεφαλάκι του.

Καθίστε αναπαυτικά, κρατήστε το μωρό σας αγκαλιά και τοποθετήστε το μπρούμυτα στο χέρι σας με τον κορμό του να στηρίζεται στο μπράτσο σας και το κεφαλάκι του στα πλάγια στηριγμένο στην παλάμη σας. 

Κουνήστε ρυθμικά το νεογέννητο πέρα-δώθε με αργές και απαλές κινήσεις, χωρίς καθόλου δύναμη.

Ένα άρθρο για: