Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Πουπουλένια Πολιτεία" από την ομάδα των Πέντε Εποχών στην Κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε μία από τις 5 διπλές προσκλήσεις που εξασφάλισε το CityKidsGuide για να παρακολούθησετε την παράσταση "Πουπουλένια Πολιτεία" από την ομάδα των Πέντε Εποχών στην Κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στις 16:00 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: ⠀

  • Συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο και email) στην Φόρμα Συμμετοχής του Διαγωνισμού

Οι νικητές θα αναδειχθούν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και θα ενημερωθούν με προσωπικό email για τις λεπτομέρειες παραλαβής της πρόσκλησης τους.

Υπόθεση:
Τα πουλιά αποφασίζουν να χτίσουν μια χώρα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή! Τα καταφέρνουν… Όταν όμως φήμη της πολιτείας εξαπλώνεται στην Γη, άνθρωποι με παράξενες συμπεριφορές και συνήθειες αρχίζουν να καταφθάνουν και με πολύ χιούμορ προκαλούν μπερδέματα και άγρια διαμάχη στη μέχρι τώρα ειρηνική κοινωνία! Οι όμορφες μέρες στην πολιτεία των πουλιών μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν! Οι ισορροπίες αρχίζουν να αλλάζουν! Τα πουλιά βλέπουν το όνειρο να καταρρέει και κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχτισαν μέχρι τώρα …Μέχρι και τα φτερά τους! Άραγε θα καταφέρουν τα πουλιά να επαναφέρουν την ευημερία;

Λίγα λόγια για την παράσταση: 
Η Σοφία Παπαδοπούλου εμπνέεται από τους «’Όρνιθες» του Αριστοφάνη, δανείζεται καίρια στοιχεία του κειμένου και φτιάχνει ένα σύγχρονο παραμύθι που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Το συνέδριο των πουλιών, η οικοδόμηση μιας ονειρικής πολιτείας, αλλά και η εισβολή τριών γκροτέσκο φιγούρων (ενός  Ιnfluencer, ενός Tik Toker, και ενός Traper που τον λένε «Ταααα- Περ») θα αποτελέσουν τα κομβικά σημεία μιας παράστασης βιωματικού χαρακτήρα που με έναν παιγνιώδες τρόπο και μέσω της συνεχόμενης αλληλεπίδρασης μεταξύ «σκηνής» και «θεατών», αποτελεί μια θεατρική εμπειρία συναισθηματικής και ψυχικής ανάτασης!

Η «Πουπουλένια πολιτεία» είναι μια παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μάσκες, πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τραγούδια που με την τεχνική του σωματικού θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, δίνει στα παιδιά καίριο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Τα προσκαλεί «να βάλουν φτερά και να πετάξουν».. Να αντιληφθούν την αξία της ειρήνης… Να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζονται δίπλα τους πραγματικούς φίλους και όχι πλασματικούς… Να αποκλείσουν συμπεριφορές που τους προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα… Να ανακαλύψουν τι πραγματικά χρειάζονται για να ζήσουν ευτυχισμένα.. Να «χτίσουν» την πολιτεία των ονείρων τους (μιας πολιτείας φανταστικής για τα παιδιά του σήμερα, αλλά ίσως πραγματικής για τους ενήλικες του αύριο)  και παράλληλα να καλλιεργήσουν την πεποίθηση πως: 

«Ναι μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο»… 
Άλλωστε η ιδανική πολιτεία ..Περιμένει ακόμη να ανακαλυφθεί… 

* Για «παιδιά» από 3 -103 χρονών!
** Τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας και αν θέλουν μπορούν να φορέσουν "φτερά" που θα τους δώσουν οι ηθοποιοί. 

Ταυτότητα παράστασης:
Δραματουργία/Σκηνοθεσία:
Σοφία Παπαδοπούλου
Πρωτότυπη μουσική & Μουσική διδασκαλία: Γιώργος Ανδριώτης
Σκηνικά / Ενδυματολογία/Ειδικές κατασκευές: Κωνσταντίνος Χαλδαίος 
Κίνηση: Ευθύμης Χρήστου
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης
Bοηθός Σκηνοθέτη: Καίτη Αυγουστάκη
Παίζουν οι: Μαρία Κωνσταντά, Μάρω Καραγεώργου, Ορφέας Αλπανίδης, Σοφία Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες- Τrailer: Χρήστος Συμεωνίδης 
Γραφιστική Επιμέλεια: Δημήτρης Γκέλμπουρας
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Διάρκεια: 80 λεπτά 

Θέατρο 104 / Ευμολπιδών 41- Γκάζι (150μ. από μετρό Κεραμεικός) 
E-mail: [email protected]
Facebook: Η Ομάδα των Πέντε Εποχών
Instagram: omada5epoxon

Δείτε όλες τις δραστηριότητες της Ομάδας των Πέντε Εποχών εδώ: www.omada5epoxon.gr/fylladio.html

*** Η παράσταση Πουπουλένια πολιτεία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι νικητές του Διαγωνισμού είναι:

Γιώτα Μπούζα, Αριστέα Χήνου, Αφροδίτη Αλεξάκη, Μαρία Βλασίδου, Μαρία-Ειρήνη Μπομπού

Οι υποβολές για τον διαγωνισμό έχουν κλείσει.