"Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες" από την παιδική σκηνή Γιάννη Παπαθανασίου σε περιοδεία

Photo credits: viva.gr 

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS παρουσιάζουν το έργο του Ιούλιου Βερν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους, "Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες", σε πρωτότυπη μουσική και στίχους Αλγίμωτρα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε μία περιοδεία που θα διαρκέσει από τις 3 Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου, μετά από την παράσταση "Το Όνειρο του Σκιάχτρου" του Ευγένιου Τριβιζά, επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα "Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες" σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμης της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει, ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.

Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο αριστοκράτης,  ιδιόρρυθμός  και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, σε μια εποχή  όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε  αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.

Συντελεστές
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη
Πρωτότυπη Μουσική-Στίχοι: Αλγίμωτρα 
Κοστούμια: Πάνος Θάνος
Δημιουργία projection mapping: DegPhilip 
Σχεδιασμός αφίσας: Αντώνης Θεοδωράκης
Technical mapping equipment: VISUALART

Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Ένα άρθρο για: