Παιδικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή για παιδιά 5 – 10 ετών

Photo: goulandris.gr

Με μεγάλη χαρά, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται ξανά τους μικρούς του φίλους και ξεκινά, για μια ακόμα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδικά εργαστήρια με θέμα την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποιήση χαρτιού (upcycling) τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του Covid-19.

Φέτος, εκτός από το πολύ επιτυχημένο και δημοφιλές εργαστήριο "Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου" για παιδιά 5-6 ετών, που θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 10:30-12:00, το Ίδρυμα εγκαινιάζει μια νέα δράση, το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο," Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση" - ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του κυβισμού για παιδιά 5-6 και 7-9 ετών, το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή 10:30-12:00 και 12:30-14:00, αντίστοιχα.

Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου!

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 5-6 ετών
Κάθε Σάββατο | 10:30-12:00

Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! είναι ένα εργαστήριο σχεδιασμένο για παιδιά 5-6 ετών, εμπνευσμένο από τον εικαστικό κόσμο καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Μέσα από μία αναδρομή στο έργο καλλιτεχνών της Συλλογής που ασχολήθηκαν κυρίως με το χαρτί και το upcycling, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τις δικές τους μαγικές κατασκευές, μετατρέποντας το χαρτί σε χαρτοπόλεμο και τον χαρτοπόλεμο σε τέχνη! Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με το χαρτί ως βασικό υλικό και με την καθοδήγηση της εισηγήτριας να του δώσουν νέα μορφή και σχήμα, δημιουργώντας τρισδιάστατα αφαιρετικά κολλάζ.

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να μπορέσουν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την αυτονομία και την αυτοπεποίθησή τους μέσα από την τέχνη.

Όσα παιδιά το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους εφημερίδες, περιοδικά ή άλλα χαρτιά τα οποία δεν είναι πια χρήσιμα και να τα αξιοποιήσουν στις κατασκευές τους.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση
Για παιδιά 5-6 ετών
Κάθε Σάββατο | 10:30-12:00

Έως 12 συμμετοχές
Διάρκεια: 90’
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€

Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 7-9 και 9-12 ετών

Κάθε Κυριακή | 10:30-12:00 και 12:30-14:00

Τι είναι ο κυβισμός;
Πώς νιώθετε όταν βλέπετε ένα έργο του Picasso;
Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κολλάζ αντλώντας έμπνευση από τον κυβισμό;

Με το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!, τα παιδιά 7-9 και 9-12 ετών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κυβισμό, με αφετηρία τα δυο έργα του μεγάλου καλλιτέχνη Pablo Picasso από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, τη «Γυμνή γυναίκα με σηκωμένα χέρια» (1907) και τον «Νέο με ανθοδέσμη» (1905).
Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση και μια βιωματική άσκηση παρατήρησης και σύγκρισης, τα παιδιά μαθαίνουν για το καλλιτεχνικό ρεύμα του κυβισμού που αναπαράγει ο καλλιτέχνης στα έργα του. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτόκουτες, odule χαρτόνια, ρολά κουζίνας και καπάκια, πειραματίζονται με την τεχνική του κολλάζ και δημιουργούν τα δικά τους κυβιστικά γλυπτά, μαθαίνοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης.

Όσα παιδιά το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους ένα ανακυκλώσιμο υλικό της επιλογής τους και να προσπαθήσουν να το εντάξουν στην κατασκευή τους.

Σχεδιασμός: Ιουλία Μαρούση
Υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση, Ιωάννα Κουτσούκη
Τμήμα για παιδιά 7-9 ετών
Κάθε Κυριακή │10:30-12:00
Τμήμα για παιδιά 9-12 ετών
Κάθε Κυριακή │12:30-14:00

Έως 12 συμμετοχές
Διάρκεια: 90’
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€

Μουσείο Μπενάκη
Οδός Ερατοσθένους 13
Αθήνα, 116 35
Tηλ. 2107252895