Θεατρικά εργαστήρια και παραστάσεις από ερασιτεχνικούς θιάσους

Το θέατρο βγαίνει από την ψυχή παιδιών και ερασιτεχνικών θιάσων

Με μπούσουλα κυρίως το θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο και την μουσικοκινητική αγωγή οργανώνονται το φετινό Ιούνιο τα καλοκαιρινά εργαστήρια στο Σχολείο Παιχνιδιού στο κέντρου του Ψυρρή για νήπια και παιδιά του δημοτικού, όμως η θεατρική ενασχόληση και «εκπαίδευση» συνεχίζεται και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης που πιστά και ακούραστα εντάσσει για μία ακόμη χρονιά στο πλαίσιο του 12ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, σημαντικά θεατρικά έργα για όλες τις ηλικίες από ερασιτεχνικούς θιάσους, από Φεϋντώ και Λαμπίς, μέχρι Παντελή Χορν και Τσέχωφ!

Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά προγράμματα σστο Σχολείο Παιχνιδιού

1. Ιούνιος 2019 στο "Σχολείο Παιχνιδιού"

Φέτος όσα παιδιά εγγραφούν στα θερινά προγράμματα στο "Σχολείο Παιχνιδιού" θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων στο φάσμα του θεατρικού παιχνιδιού, σεμιναρίων κηπουρικής και μαγειρικής, ιστορικών διαδρομών στο κέντρο της Αθήνας, κινηματογραφικές προβολές, παραμύθι και κουκλοθέατρο.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες στόχο έχουν να εντάξουν τα παιδιά σε μια ιδιαίτερα δημιουργική διαδικασία μέσα από την οποία θα μάθουν, θα διασκεδάσουν, θα επικοινωνήσουν, θα προβούν σε ποικίλες καλλιτεχνικές επινοήσεις, θα λειτουργήσουν συλλογικά και θα εμψυχωθούν, ώστε να ανακαλύψουν και να εκφράσουν δυνατότητες και ικανότητες που διαθέτουν. 

Το πρόγραμμα στήνεται με τέτοιο τρόπο που καθημερινά τα παιδιά ζουν μια νέα γοητευτική εμπειρία σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον υψηλής αισθητικής και ασφάλειας από εμπειρότατους παιδαγωγούς - Εμψυχωτές, ενώ η μουσική και τα τραγούδια θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος, όχι με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά με ειδικές μουσικοκινητικές και παιδαγωγικές μεθόδους, ακόμη και στη φάση του φαγητού με χαλαρωτική διάθεση. 

Info 

Πότε: Τρίτη 18 έως Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, 08:30 - 16:00 

Πού: Σχολείο Παιχνιδιού, Ήβης 23, Ψυρρή

Κόστος: 35 ευρώ ανά παιδί (ημερήσιο) & από 75 - 90 ευρώ ανά παιδί (εβδομαδιαίο) & 175 ευρώ ανά παιδί (δεκαπενθήμερο) 

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2103235462

Ηλικίες: 4 - 12 ετών

12ι Διαδημοτικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμος Μοσχάτου Τάυρου
2. 12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου - Δήμος Μοσχάτου Ταύρου

7 Δήμοι, 11 Ημέρες, 9 Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Το 12ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής συνδιοργανώνεται το καλοκαίρι του 2019 από τους Δήμους Μοσχάτου - Ταύρου, Νίκαιας -  Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Λαυρεωτικής, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Αγ. Παρασκευής, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Το ερασιτεχνικό θέατρο, σε ό,τι αφορά στην κοινωνική παρουσία του, στις συνθήκες της λειτουργίας του και στις ίδιες τις επιδιώξεις του, γεννά πάντα ορισμένα ερωτήματα: Τι είναι τελικά το ερασιτεχνικό θέατρο; Σε τι αποσκοπεί; Ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις του; Πόσο αναγκαίο είναι; Ποιες είναι οι διαφορές και ποια είναι η αξία του σε σχέση με το επαγγελματικό θέατρο; Και, κυρίως, γιατί θα πρέπει ο θεατής να παρακολουθήσει μία ερασιτεχνική παράσταση;

Στα ένδεκα χρόνια της πορείας του, το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου απέκτησε ιδιαίτερα δυναμική πορεία, έχοντας παγιωθεί πλέον ως θεσμός μη διαγωνιστικού Φεστιβάλ, που έχει σκοπό την προώθηση της τέχνης του θεάτρου, της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και της πολιτιστικής «αδελφοποίησης» των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό.

Κάθε χρόνο, ένας ολόκληρος κόσμος ερασιτεχνών τηρεί το «εύ αγωνίζεσθαι» σε έναν θεατρικό μαραθώνιο με πάνω από 80 παραστάσεις που περιλαμβάνουν όλα τα είδη της θεατρικής πράξης. 

Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Αλίμου, Διονύσου, Ιλίου, Καισαριανής, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μοσχάτου - Ταύρου, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννου Ρέντη, Περιστερίου, Περάματος και Πετρούπολης.

Στο πρόγραμμα του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συμμετέχουν επιλεγμένες παραστάσεις, με άξονα την ανάδειξη της ποιοτικής ερασιτεχνικής δημιουργίας και την παροχή ευκαιριών σε ολοένα και περισσότερους πολίτες της Αττικής, να παρακολουθήσουν δωρεάν θέατρο στην πόλη τους.

Στόχος κάθε συλλογικής προσπάθειας για την παραγωγή πολιτισμού μέσα σε μια οργανωμένη κοινωνία, είναι να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Το θέατρο αποτελεί μια γνήσια μορφή έκφρασης των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου, αλλά και μέσο καλλιέργειας, γνώσης και εξύψωσης των ανθρώπινων κοινωνιών. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

* 15 & 16/6/19 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου «Εν Δράσει», Ζωρζ Φεϋντώ, «Από τον γάμο στο διαζύγιο»
* 17/6/19    Θεατρική ομάδα Δήμου Λαυρεωτικής «Εξόρυξη», Ευγ. Λαμπίς, «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας»
* 18/6/19    Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου Άκη Δήμου,  «Όθων και Ποθούλα»
* 19/6/19    Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας - Ρέντη «Ρενδία Λέξις»,  Πάν. Νικολάου, «Ο Θεός μαζί μας»
* 20/6/19    Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας - Ρέντη «Ρενδία Λέξις» (Παιδική Σκηνή), Φ. Γκ. Λόρκα,  «Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα»
* 22 & 23/6/19 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου «Εν Δράσει» (Παιδική Σκηνή), Στεφ.  Κοσμίδη, «Ο Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης»
* 24/6/19    Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ», Άντον Τσέχωφ, «Ο Γλάρος»
* 25/6/19    Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας», Άντον Τσέχωφ, «ViVa Τσέχωφ»
* 26/6/19    Θεατρική Ομάδα Δήμου Αλίμου Παντελή Χορν,  «Το Φιντανάκι»

Info 

Πότε: Σάββατο 15 Ιουνίου - Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, 21:00  

Πού: ‘Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Κόστος: Δωρεάν

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2103418550

Ηλικίες: Όλες οι ηλικίες