Κερδίστε 2 βιβλία «Το παράπονο του πετρελαίου που έγινε…κηλίδα» από τη συγγραφέα Ιωάννα Φώκου

Το CityKidsGuide σε συνεργασία με τη συγγραφέα Ιωάννα Φώκου και τις εκδόσεις The Book Project με αφορμή την παρουσίαση του που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, Σκηνή: M. Πολυδούρη, προσφέρουν σε 2 αναγνώστες μας το βιβλίο «Το παράπονο του πετρελαίου που έγινε…κηλίδα». 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας:

  • Συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο και email) στην Φόρμα Συμμετοχής του Διαγωνισμού
  • Follow CityKidsGuide & The Book Project στο Facebook

Οι νικητές θα αναδειχθούν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 και θα ενημερωθούν με προσωπικό email για τις λεπτομέρειες αποστολής του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι θα μας έλεγε μια πετρελαιοκηλίδα αν είχε μιλιά; Έχετε σκεφτεί ποτέ; Μήπως έχει και αυτή τα παράπονά της από εμάς τους ανθρώπους;
H Ιωάννα Φώκου μας αφηγείται «το παράπονο του πετρελαίου που έγινε κηλίδα» και μας παρουσιάζει με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο πολλές πληροφορίες για τον "μαύρο χρυσό"!
Ένα διαφορετικό βιβλίο γνώσεων για μικρά και μεγάλα παιδιά!
Ένα βιβλίο που γεννήθηκε με αφορμή τη διαρροή πετρελαίου στον Σαρωνικό κόλπο το 2017, όταν βυθίστηκε ένα δεξαμενόπλοιο και μολύνθηκε όλη η περιοχή.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Ιωάννα Φώκου έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι απόφοιτος διετούς μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών, έχει δύο μεταπτυχιακά, ένα στον τομέα της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Μαθηματικών, ένα στη Λαογραφία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι υποψήφια διδάκτορας Λαογραφίας. Μιλάει τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, ενώ μαθαίνει και Πορτογαλικά. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και συνέδρια, σε αρκετά από τα οποία έχει συμμετάσχει τόσο με εισηγήσεις όσο και ως κριτής εργασιών. Είναι μάχιμη εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια. Έχει υπηρετήσει και σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Είναι μελετήτρια και αφηγήτρια παραμυθιών, μέλος της αφηγηματικής ομάδας «Παραμυθοπεράσματα». Έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια» (2015-2019) και στα φεστιβάλ αφήγησης του ΚΕΘΕΑ Διάβαση «Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους» (2015,2016). Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή έξι συλλογικών έργων με παραμύθια από τις εκδόσεις Απόπειρα, «Από το στόμα στο χαρτί κι από το χαρτί στο στόμα» το 2014, «Παραμύθια των ευχών» το 2015, «Παραμύθια με Δυνατές γυναίκες» το 2016, «Παραμύθια των Μεταμορφώσεων» το 2018, «Παραμύθια με σοφούς-τρελούς» το 2019, «Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις σαν παραμύθια» το 2020, ενός συλλογικού έργου από τις εκδόσεις iwrite με τίτλο «Ψαραμυθάκια» το 2018, έχει γράψει το λαογραφικό σημείωμα στο συλλογικό έργο «Το κάστρο των παραμυθιών» από τις εκδόσεις Ωρίων το 2019, έχει συμμετάσχει με έμμετρο παραμύθι στο «Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2021» από τις εκδόσεις Κέφαλος και…συνεχίζει. Είναι ένα παιδί που αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει και της αρέσει να μαθαίνει και να καταπιάνεται διαρκώς με καινούρια πράγματα.

Οι νικητές του Διαγωνισμού είναι:

Θώμη Καρμανιόλα & Μανώλης Λαγουδάκης
 

Οι υποβολές για τον διαγωνισμό έχουν κλείσει.