Ποιες εκδηλώσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα από το σπίτι σας

Διανύοντας τον δεύτερο εγκλεισμό και τον αποκλεισμό της προσωπικής επαφής και του συγχρωτισμού σε μία θεατρική αίθουσα ή σε έναν συναυλιακό χώρο, τα live streaming μπαίνουν και πάλι στην καθημερινότητά μας, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε κάποιες εκδηλώσεις από την άνεση του σπιτιού μας.

Μπορεί η αίσθηση να μην είναι ίδια, αλλά προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Σας προτείνουμε, λοιπόν, μερικές αξιόλογες δωρεάν παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου.  

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει την πολιτιστική προσφορά του, αναμεταδίδοντας δωρεάν, κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα, μέσω live streaming στo site του και στη σελίδα του στο Facebook, ένα πρόγραμμα μόνο με έργα Beethoven, από την αίθουσα Staatsoper Berlin, σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 16.00.
Τρία μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο Daniel Barenboim, η Staatskapelle Berlin και ο András Schiff, δίνουν ραντεβού στην αίθουσα της Κρατικής Όπερας Unter den Linden του Βερολίνου, παρουσιάζοντας μία εξαιρετική συναυλία.

Θέατρο Σταθμός
Το Θέατρο Σταθμός συνεχίζει το ψηφιακό του πρόγραμμα, δίνοντας τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει παραστάσεις χωρίς καμία επιβάρυνση.
Έτσι, από σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου, μέχρι και την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας την παράσταση «Stand up Tragedy», που θα έκανε πρεμιέρα στις αρχές Νοεμβρίου. Η παράσταση «Stand up tragedy» είναι σε κείμενο και ερμηνεία Κάτιας Γέρου και σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζουράκη.

Ginger Creepers Theater Band
Μία καινοτόμα ιδέα που εμπνέεται από το ραδιοφωνικό θέατρο συνδυάζοντας ένα σύνθετο ηχητικό πλέγμα με παράλληλη οπτική αφήγηση και στοιχεία podcast. Οι Ginger Creepers Theater Band (Χρ. Καπενής - Γρ. Χατζάκης), δημιούργησαν το Radioptical Theater σε συνεργασία με την πλατφόρμα aejaa και παρουσιάζουν την «Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραππ», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ιρλανδού συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ. Ο Χρήστος Καπενής, ως μοναχικός γέρος, ακούει στο μαγνητόφωνο τις ταινίες που είχε γράψει πριν από τριάντα χρόνια, κάνοντας ανασκόπηση μιας σπαταλημένης ζωής. Θαυμάσιο το έργο, μια εσωστρεφής σπουδή στη μοναξιά και τα ερωτήματα γύρω από την ύπαρξη. Την παράσταση  σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Χατζάκης και η μουσική είναι του Βύρωνα Κατρίτση. Δείτε την παράσταση εδώ, σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 21.00.

Θέατρο Αερόπλοιο 
Το Θέατρο Τόπος Αλλού και ο Νίκος Καμτσής ετοιμάζουν μία σειρά συζητήσεων με αφορμή την τέχνη, που μας αφορά όλους. Καθώς η ενδοοικογενειακή βία αυξάνεται, τα φαινόμενα bullying έχουν πάρει μορφές οργανωμένων συμμοριών που δρουν με στόχευση, σχέδιο και μέθοδο, έχει προγραμματιστεί συζήτηση με ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, ειδικούς της παιδικής ψυχής, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί και όσοι αγαπούν τα παιδιά, σήμερα στις 18.00, σε live streaming από την σελίδα του Αερόπλοιου στο Facebook.