Πώς θα οργανώσετε τη ρουτίνα του μωρού σας

Photo credits: freepik.com  

Είστε νέα μαμά και αναρωτιέστε πώς θα καθιερώσετε το καθημερινό πρόγραμμα του μωρού σας; Διαβάστε μερικές συμβουλές για το πώς θα οργανώσετε τη ρουτίνα που θα ακολουθήσετε.

Για να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε ένα πρόγραμμα θα πρέπει το μωρό να είναι τουλάχιστον τριών μηνών. Αν στην αρχή δεν τα καταφέρετε, συνεχίστε κάνοντας κάποιες προσαρμογές. Όσο το μωρό σας μεγαλώνει, ορισμένα πράγματα θα γίνονται πιο εύκολα, αλλά το να ακολουθείτε μία ρουτίνα, θα σας βοηθήσει περισσότερο.

Οργανώστε την ημέρα του μωρού με τρόπο τέτοιο, ώστε να ξέρετε πάνω-κάτω πώς θα κυλήσει η μέρα σας και να μπορείτε να προγραμματίσετε τις δραστηριότητές σας. Και θυμηθείτε: στα μωρά αρέσει η συνέπεια, η άνεση και η ασφάλεια που προσφέρει ένα πρόγραμμα.

Θηλασμός
Στην αρχή τα μωρά πρέπει να τρέφονται συχνά και όποτε το ζητούν. Αργότερα, αν ενθαρρύνετε το μωρό σας να παίρνει ένα πλήρες γεύμα κάθε φορά που θηλάζει, τα διαστήματα μεταξύ των ταϊσμάτων θα αραιώσουν. Έτσι, η ρουτίνα θα γίνει πιο εύκολη και δεν θα επηρεαστεί η ροή του γάλακτος.
Αν το διάστημα μεταξύ των ταϊσμάτων είναι τρεις - τέσσερις ώρες, προγραμματίστε τα γεύματα νωρίς το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα, νωρίς το βράδυ και αργά το βράδυ. Αφήστε το μωρό να ξυπνάει από μόνο του τις νύχτες για να φάει.

Στα μωρά αρέσει η συνέπεια, η άνεση και η ασφάλεια που προσφέρει ένα πρόγραμμα.

Ύπνος
Είναι πιο εύκολο να δημιουργήσετε πρώτα καλές συνήθειες ύπνου και μετά να ξεκινήσετε να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα. Είναι σημαντικό το μωρό σας να κοιμάται σωστά, όχι μόνο για να τηρείται το πρόγραμμα, αλλά και για την ευημερία όλης της οικογένειας. Τα νεογέννητα μωρά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους μένουν ξύπνια μόνο για να φάνε (45 - 60 λεπτά το πολύ) και μετά κοιμούνται ξανά. Ένα μωρό μικρότερο των 6 μηνών μένει ξύπνιο συνήθως για 1,5 ώρα το πολύ. Το μωρό σας μπορεί να δυσκολεύεται να ηρεμήσει αν το προτρέψετε να κοιμηθεί πιο νωρίς ή πιο αργά.

Μπάνιο 
Όταν το μωρό σας είναι περίπου δύο - τριών μηνών, ένα μπάνιο, ένα μασάζ, ένα τάισμα, ένα οικείο χαλαρωτικό νανούρισμα και μια αλλαγή στο περιβάλλον θα του υποδείξουν ότι ήρθε η ώρα του ύπνου.

 

Ένα άρθρο για: