5+1 δραστηριότητες για τον μπαμπά και τα παιδιά όταν λείπει η μαμά

Η μαμά πρέπει να λείψει από το σπίτι και εσείς θα μείνετε μόνος με τα παιδιά. Ειδικά αν ανήκετε στην κατηγορία των μπαμπάδων που λείπουν όλη την ημέρα από το σπίτι και σπάνια μένετε μόνος με τα παιδιά, θα πρέπει να έχετε ένα… σχέδιο δράσης. Αν σκέφτεστε πώς μπορείτε να κάνετε αυτές τις ώρες παραγωγικές και διασκεδαστικές, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ευκαιρία, ακολουθούν μερικές ιδέες.

Δραστηριότητες για τον μπαμπά και τα παιδιά 

1. Κατασκευάστε ένα φρούριο
Όλα τα παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν φρούρια σε κλειστούς χώρους. Επιστρατεύστε τους καναπέδες, τα μαξιλάρια, τις κουβέρτες, χάρτινα ή πλαστικά κουτιά και ό,τι άλλο υπάρχει διαθέσιμο στο σπίτι, ώστε να φτιάξετε το δικό σας φρούριο στο σαλόνι. Μπείτε μέσα και διαβάστε τα αγαπημένα βιβλία των παιδιών, πείτε τους ιστορίες ή αφήστε τη φαντασία τους να τρέξει και αποφύγετε κάθε επαφή με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

2. Παίξτε οικογενειακό trivia
Κάνετε στα παιδιά ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία της μαμάς και του μπαμπά, τη δική τους ή γενικότερα της ευρύτερης οικογένειας, όπως:

  • Σε ποια πόλη γεννήθηκε ο μπαμπάς;
  • Ποιο έτος ολοκλήρωσε η μαμά τις σπουδές της;
  • Σε ποιο τμήμα του στρατού υπηρετούσε ο παππούς;

    Κρατήστε βαθμολογία ανάλογα με τις σωστές απαντήσεις και επιβραβεύστε το νικητή με μία συμβολική ανταμοιβή.

5+1 δραστηριότητες για τον μπαμπά και τα παιδιά όταν λείπει η μαμά
Επινοήστε ένα δικό σας καινούργιο παιχνίδι

Χρησιμοποιώντας μια μπάλα, κάλτσες, πλαστικά μπουκάλια ή οτιδήποτε άλλο, ένας μπαμπάς και τα παιδιά μπορούν να βρουν αρκετά διασκεδαστικά παιχνίδια. Μπορείτε ακόμη και να σχεδιάσετε το δικό σας πρωτότυπο μπόουλινγκ στο διάδρομο του σπιτιού!

Διδάξτε τις δεξιότητες της ζωής
Ο χρόνος που περνάτε μόνος με τα παιδιά είναι η τέλεια ευκαιρία να κάνετε ό,τι κάνει καλύτερα ένας μπαμπάς, να τους διδάξετε όσα γνωρίζετε. Είτε πρόκειται για επίδειξη τεχνικών αυτοάμυνας, είτε πώς να διαχειρίζονται τα χρήματα (π.χ. παίζοντας Monopoly), είτε μαθαίνοντάς τους ποδήλατο ή οδήγηση (αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα). Είναι σημαντικό να μαθαίνουν πράγματα μαζί σας, μέχρι να έρθει η μέρα που θα τα κάνουν μόνοι τους.

Ετοιμάστε ένα βίντεο για τη μαμά
Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να κάνετε ένα δώρο στη μαμά, δείχνοντάς της πόσο τη σκέφτεστε. Μια ωραία ιδέα θα ήταν να τραβήξετε ένα βίντεο σε μορφή talk show. Κάντε στα παιδιά μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με εκείνη και αφήστε τα να εκφράσουν γιατί την αγαπούν τόσο πολύ. Ειδικά αν λείπει μακριά, στείλτε της αυτό το βίντεο για να της φτιάξετε την ημέρα.

Εμπνευστείτε τη δική σας συνταγή
Είναι πάντα μια καλή ιδέα για μια οικογένεια να περνάει μαζί χρόνο στην κουζίνα. Αν έχετε έφεση με τη μαγειρική, πηγαίνετε ένα βήμα παραπέρα και δημιουργήστε το δικό σας πιάτο. Αφήστε τα παιδιά να συμβάλλουν με τις ιδέες τους αλλά και στην πράξη, βοηθώντας στη διαδικασία και κάντε μια ευχάριστη έκπληξη στη μαμά, ετοιμάζοντας το γεύμα της ημέρας.