Εκπαιδευτικά προγράμματα για τις πασχαλινές διακοπές

•    Τριήμερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα "Το Μουσείο πίσω απ’ τις Βιτρίνες" – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Ο κόσμος του «παρασκηνίου» στο… προσκήνιο!

Σίγουρα Γνωρίζεις το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Είναι το πρώτο μουσείο με στόχο την μελέτη, τη συντήρηση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Εκατοντάδες επισκέπτες, κυρίως παιδιά σχολικής ηλικίας εκπαιδεύονται καθημερινά με κύριο στόχο τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης. Οι συλλογές και τα εργαστήρια του παρέχουν συνεχώς χρήσιμες πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά τον πλανήτη Γη, από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα!

Γνωρίζεις όμως τι βρίσκεται Πίσω απ’ τις Βιτρίνες του; 

  • Τι μυστικά κρύβονται στα Εργαστήρια ενός Μουσείου Φυσικής Ιστορίας; 
  • Όλα τα εκθέματα… εκτίθενται ή υπάρχουν και κάποια σε αποθήκες;  
  • Ποιοι είναι οι ερευνητές που τα μελετούν; Με τι ασχολείται ένας ερευνητής χερσαίας ζωολογίας; 
  • Πώς ταξινομούνται τα φυτά σε μια "φυτοθήκη"; 
  • Πόσο σημαντική είναι η επιστήμη της Γεωλογίας για τη μορφή της γης πριν εκατομμύρια χρόνια; 
  • Γιατί ένα μουσείο έχει βιβλιοθήκη; Πόσο χρήσιμη είναι για τους επισκέπτες του;

Για πρώτη φορά όλος αυτός ο θαυμαστός κόσμος του Μουσείου και τα μυστικά του αποκαλύπτονται στα παιδιά, καθώς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με όλους τους χώρους, τα εκθέματα και τους ανθρώπους που έχουν πλήρη γνώση. Φεύγοντας, όλοι θα ξέρουν τί περιλαμβάνει διάφοροι τομείς του Μουσείου, όπως η Βιβλιοθήκη, το Βοτανικό, το Γεωλογικό-Υδροβιολογικό, το εργαστήριο Χερσαίας Ζωολογίας, ενώ μία επίσκεψη για αγορά σουβενίρ από στοιχεία της φυσικής ιστορίας, επιβάλλεται! 

Info 
Πότε: Δευτέρα 22/4, Τρίτη 23/4, Τετάρτη, 24/4 Απριλίου 2019, 11:00 - 14:00

Πού: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13 και Όθωνος 100,  T.K.14562, Κηφισιά

Κόστος: 65 ευρώ για κάθε παιδί για όλο το 3ήμερο, σύνολο 9 ώρες, και 15 ευρώ ανά γονέα (έκπτωση 15% για αδερφάκι & 30% για φίλους Μουσείου)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2108015870

Ηλικίες: 8 - 12 ετών 

•    Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα - Ελληνικό Κόσμο

«Που ‘ ντο, που ‘ντο το κόκκινο το αυγό;»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα προγράμματα αυτά έχουν ειδικά σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΙΜΕ. 

Περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω σε θέματα που αφορούν την ελληνική αλλά και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. 

Δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ξεχωριστό τρόπο και να συμμετέχουν ενεργά κατά την επίσκεψή τους στο μουσείο, το οποίο έτσι μετατρέπεται σε χώρο φιλικό και οικείο, σε ένα χώρο μάθησης μέσα από το παιχνίδι. Τα παρακινούν να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στους άρτια εξοπλισμένους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου».

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, η ομάδα του Ελληνικού Κόσμου έχει οργανώσει ένα παιχνίδι μυστηρίου που συνδυάζει την παράδοση (κόκκινα αυγά) με την εξοικείωση στους χώρους του Κέντρου, με το όνομα, «Πού’ ντο, πού’ ντο … το αυγό;». Η υπόθεση αφορά στο πού είναι τα κόκκινα αυγά, ποιος τα έκρυψε;

 Ένα γράμμα θα μας οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου, όμως ο δρόμος θα είναι γεμάτος δοκιμασίες, αινίγματα, γρίφους!  Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο κέφι και διασκέδαση με πρωταγωνιστές το παιχνίδια και τα πασχαλινά αυγά!

Info 
Πότε: Κυριακή 21 Απριλίου 2019, 12:00 

Πού: Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος - Ρούφ

Κόστος: 8,5 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2122540000

Ηλικίες: 3 - 5 ετών & 6 - 12 ετών