Η σημασία και η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από 5 εκπαιδευτικά βίντεο

Υπάρχουν κάποιες μικρές καθημερινές συνήθειες, που μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, αλλά είναι πολύ σημαντικές και μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την προστασία του περιβάλλοντος.
Είτε πρόκειται για την ανακύκλωση, είτε για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης, είτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα, θα πρέπει να διδάξουμε στα μικρά παιδιά ότι η προστασία του περιβάλλοντος αφορά τον καθένα μας, ώστε αυτά να γίνουν οι περιβαλλοντικά ευσυνείδητοι πολίτες του αύριο.

Ξεκινώντας την εκπαίδευση αυτή από νωρίς, ακολουθώντας και εμείς οι ίδιοι τις αρχές ορθής περιβαλλοντικής πρακτικής στις καθημερινές μας συνήθειες, βοηθούμε τα παιδιά να καταλάβουν ότι το περιβάλλον αποτελεί το σπίτι μας και έχουμε υποχρέωση να το φροντίζουμε. Αρκούν ενέργειες μικρής κλίμακας, που όμως αν τις ακολουθεί ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί, θα κάνουν τη διαφορά γύρω μας. Ως γονείς οφείλουμε να εμφυσήσουμε την οικολογική συνείδηση στα παιδιά μας, από μικρή ακόμη ηλικία. Τα βίντεο που ακολουθούν μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό.

O Πέρι το περιβάλλον

Eκπαιδευτικό βίντεο για την ανακύκλωση, απευθυνόμενο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για τον ΦΟΔΣΑ.

 

Μπέτυ η κομποστοποίηση

Eκπαιδευτικό βίντεο για την ανακύκλωση, απευθυνόμενο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για τον ΦΟΔΣΑ.

 

 

Ο Bozzetto για τον πλανήτη που συνεχίζουμε να καταστρέφουμε

Ένα βίντεο για τη ρύπανση εδάφους και αέρα, την απώλεια των δασών, την υπεραλίευση, το αυτοκίνητο και τα μικρά λάθη που προκαλούν μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα!

 

 

Periβαλλον & Pollution

Ένα βίντεο που προσπαθεί να θίξει τα λάθη που κάνουμε, τα προβλήματα που δημιουργούμε στο περιβάλλον και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το πρόβλημα των σκουπιδιών, την ανακύκλωση, τα καυσαέρια, τις μολυσμένες θάλασσες, την άσκοπη κατανάλωση ενεργείας, την άσκοπη σπάταλη νερού, τα καμένα δάση και τη ρύπανση της ατμόσφαιρας από τα εργοστάσια. Το μήνυμα είναι, ότι αν ο καθένας μας κάνει καθημερινά ό,τι μπορεί για το περιβάλλον, μπορούμε να ζήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

 

Ο μπλε κάδος

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), εντείνοντας την προσπάθεια ενημέρωσης της νέας γενιάς, ανέπτυξε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο την Ανακύκλωση Συσκευασιών. Το πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Μέρος του προγράμματος είναι και το εκπαιδευτικό βίντεο που ακολουθεί.