Καλλιτεχνική φωτογράφιση νεογέννητου και εγκυμοσύνης

Κρατώντας για πάντα ζωντανές, μοναδικές στιγμές  

Τα νεογέννητα μωρά παραμένουν για λίγο σε αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία. Κι εσείς, ζείτε για λίγους μόνο μήνες την ιδιαίτερη περίοδο της εγκυμοσύνης. Αν θέλετε να κρατήσετε ανναλοίωτες στο χρόνο αυτές τις στιγμές, πασπαλισμένες με χρυσόσκονη, η Newbornphoto μπορεί να διατηρήσει τη μαγεία… 

Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά και όμορφη. Η πορεία του ταξιδιού της οικογένειας είναι εντελώς προσωπική, μοναδική και σε κάθε σημαντικό σταθμό αναρωτιόμαστε πώς μπορεί αυτό που συλλαμβάνουν τα μάτια και η ψυχή μας, να αποτυπωθεί κάπου για να μας το θυμίζει. Πώς γίνεται να παγώσουμε το χρόνο, να επιστρέφουμε στη στιγμή, να την ξαναζούμε;

Η ιδέα Newbornphoto ανήκει στη φωτογράφο Κατερίνα Πουλτουχίδου και βασίζεται στην ανάγκη να απαθανατίσει το μωρό σας με τρόπο ξεχωριστό. 

Newbornphoto Katerina Photography Thessaloniki

Όπως λέει η ίδια, «δημιουργούμε φωτογραφίες ζωής, της δικής σας ζωής, έχοντας επιλέξει την εξειδίκευση σε φωτογραφίσεις εγκυμοσύνης, νεογέννητων, παιδιών μέχρι ενός έτους και οικογενειακές. Πιστεύω ότι η φωτογραφία γεννά συναισθήματα. Η καλλιτεχνική φωτογραφία μας προσφέρει εικόνες που μένουν για πάντα και μας θυμίζουν τα μικρά πράγματα και τις μαγικές στιγμές, όταν αυτές γίνουν πλέον παρελθόν. Νιώθω πραγματικά ευλογημένη για τα δυο μου παιδιά και ξέρω ότι όλες οι μανούλες νιώθουν το ίδιο! Η βρεφική και παιδική ηλικία είναι ένα θαύμα γεμάτο από συγκίνηση και ομορφιά και η μητρότητα είναι ο ορισμός της άνευ όρων αγάπης. 

Με πολύ ενθουσιασμό και υπευθυνότητα συνδύασα την αγάπη μου για τα μωρά και τις γνώσεις φωτογραφίας και επεξεργασίας. Στην προσπάθειά μου να βελτιώσω τις δεξιότητές μου, παρακολούθησα εξειδικευμένα σεμινάρια στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύτηκα από επαγγελματίες στο εξωτερικό. Η ιδέα Newbornphoto ξεκίνησε σαν απλή σκέψη, το πάθος μου όμως γι’ αυτό που έκανα, ήταν το κίνητρο που την εξέλισσε όλο και περισσότερο. Πέρασαν έτσι αρκετά χρόνια δημιουργικής δουλειάς, ενώ παράλληλα έφτιαξα ένα studio, το οποίο με βοήθησε να εμπνευστώ και να υλοποιήσω αυτό που αγαπώ.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκινητικό από τη μαγευτική πρώτη ματιά και αγκαλιά. Το πρώτο χαμόγελο που κατακτήθηκε για πάντα σε μια φωτογραφία, τη μοναδικότητα μιας πολύτιμης στιγμής. Για εμένα η επαφή με το παιδί ή την οικογένειά σας είναι μία βιωματική εμπειρία, μία ανταλλαγή μαγείας που κρύβουν τα ειλικρινή σας χαμόγελα. Η ζωή κινείται γρήγορα, μα τελικά, ευτυχώς οι ιστορίες έχουν και τις φωτογραφίες τους». 

Newbornphoto Katerina Photography Thessaloniki

1. Πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η φωτογράφιση ενός νεογέννητου μωρού;

Το ιδανικό χρονικό διάστημα για τη φωτογράφιση του νεογέννητου μωρού σας είναι οι πρώτες 12 ημέρες από τη γέννησή του. Στη φάση αυτή τα μωρά κοιμούνται αρκετές ώρες της ημέρας και έτσι η διαδικασία διευκολύνεται χωρίς τα ίδια να ενοχλούνται. Οι αρθρώσεις τους είναι εύπλαστες και οι κολικοί δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους, ώστε να τα ταλαιπωρούν. Η  φωτογράφιση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και αν το μωρό είναι κάποιες ημέρες μεγαλύτερο, αλλά ίσως διαρκέσει περισσότερο.  

2. Η φωτογράφιση νεογέννητου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο studio;

Το studio είναι το μοναδικό εξειδικευμένο στη Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά διαμορφωμένο για φωτογραφίσεις νεογέννητων. Ο φυσικός φωτισμός για την προστασία των ματιών του μωρού σας, η σωστή θερμοκρασία, ο απαραίτητος εξοπλισμός και η ποικιλία αξεσουάρ για κάθε concept, το καθιστούν τον πλέον κατάλληλο χώρο φωτογράφισης. 

3. Πόσες ώρες διαρκεί η φωτογράφιση νεογέννητου;

Η διάρκεια της φωτογράφισης διαφέρει ανά περίπτωση. Συνήθως όσο μικρότερο είναι το μωρό τόσο λιγότερο διαρκεί η φωτογράφιση. Ωστόσο, τα μωρά είναι απρόβλεπτα και διάφοροι παράγοντες μπορούν να καθυστερήσουν μια φωτογράφιση. Η διάρκεια μπορεί να είναι από 2-4 ώρες.

Newbornphoto Katerina Photography Thessaloniki

4. Τι γίνεται αν το μωρό δεν μπορεί να κοιμηθεί ή είναι ανήσυχο κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης;

Η φωτογράφιση νεογέννητων και παιδιών απαιτεί ιδιαίτερη υπομονή. Αν το μωρό είναι ανήσυχο, αναμένουμε υπομονετικά και βοηθούμε το μωρό να χαλαρώσει δίνοντάς του χρόνο. 

5. Τι χρειάζεται να προμηθευτώ για την φωτογράφιση του μωρού μου;

Τα υφάσματα και αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται για την φωτογράφιση βάσει concept, είναι κάτι το οποίο φροντίζουμε εμείς. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες της κάθε φωτογράφισης. Η ασφάλεια του παιδιού σας αποτελεί πρωταρχική μας σκέψη και φροντίδα. Όλα τα αντικείμενα, υφάσματα και σκηνικά τα οποία ενδεχομένως χρησιμοποιηθούν είναι ασφαλή και καθαρά ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι οι συνθήκες φωτογράφισης είναι ιδανικές για το μωρό σας.

6. Πότε είναι το κατάλληλο διάστημα για να πραγματοποιηθεί φωτογράφιση εγκυμοσύνης;

Το κατάλληλο διάστημα είναι από τον έβδομο μήνα και μετά, ιδανικά και όγδοο. Αυτό συμβαίνει ώστε να έχει σχηματιστεί η όμορφη χαρακτηριστική καμπύλη της κοιλιάς της εγκύου, φυσικά όμως ανά περίπτωση και με βάση τον σωματότυπο της κάθε γυναίκας, η φωτογράφιση να μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα ή αργότερα.

Newbornphoto Katerina Photography Thessaloniki

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Κατερίνα Πουλτουχίδου
T: 6936860431 
Διεύθυνση: Μ.Ψελλού 11, Πυλαία Θεσσαλονίκη
Email: kp@newbornphoto.gr
www.newbornphoto.gr 
 

Instagram: katerina_photography
Facebook: FotografisiNeogennitouThessaloniki
Youtube: Katerina Photography