5 λόγοι που μας κάνουν να νιώθουμε μονίμως κούραση

Photo credits: freepik.com  

Σηκώνεστε το πρωί από το κρεβάτι και νιώθετε ότι δεν έχετε ξεκουραστεί καθόλου; Μήπως τα μάτια σας κλείνουν το μεσημέρι στο γραφείο; Αισθάνεστε συνέχεια κουρασμένοι; Τι μπορεί να φταίει γι' αυτό και τι μπορείτε να κάνετε;

Ύπνος

Κοιμάστε λίγες ώρες, οπότε είναι προφανές ότι δεν ξεκουράζεστε αρκετά. Η αλήθεια είναι ότι ενώ όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να κοιμόμαστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ, η έλλειψη ύπνου παίρνει διαστάσεις επιδημίας παγκοσμίως, αφού πολλοί είναι αυτοί που ζουν με μόνιμο έλλειμμα ύπνου, συμπληρώνοντας το πολύ 6 ώρες καθημερινά.

Διατροφή

Συχνά μία αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες, με επιλογές πιο ποιοτικές και υγιεινές, αρκεί για να σας χαρίσει περισσότερη ενέργεια. Φροντίστε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή, καταναλώνοντας τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες και αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Άγχος

Αν το άγχος είναι μόνιμος συνοδοιπόρος σας, καλό είναι να γνωρίζετε ότι επηρεάζει όχι μόνο την ενεργητικότητα, αλλά και τη διάθεσή σας. Όταν το στρες είναι χρόνιο προκαλεί σωματική και πνευματική εξάντληση, οδηγώντας ακόμη και σε ασθένειες. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να μειώσετε το άγχος.

Άσκηση

Όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, η άσκηση μας χαρίζει ενεργητικότητα και γεμίζει τις μπαταρίες σας. Ακόμη και η ήπια δραστηριότητα για 20′ την ημέρα, είναι πιο αποτελεσματική για την τόνωση της ενεργητικότητας συγκριτικά με την καθιστική ζωή. Επίσης, κάποιες ασκήσεις το πρωί χαρίζουν έξτρα ενέργεια στον οργανισμό στη διάρκεια της ημέρας.

Έλλειψη σιδήρου

Η έλλειψη σιδήρου έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παροχή οξυγόνου στους ιστούς του σώματος, οπότε δημιουργείται το έντονο αίσθημα αδυναμίας και κόπωσης. Για να γνωρίζετε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας, απευθυνθείτε στο γιατρό σας, ο οποίος πιθανότατα θα σας ζητήσει να κάνετε μία εξέταση αίματος, για να ελέγξει τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια

10 συμβουλές για να έχουμε καλύτερη διάθεση και λιγότερο άγχος